Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

1 uurtje per week!! Dringend vrijwilligers gezocht!

 

De Zonnebloem Regio Dordrecht heeft 3 afdelingen. Noord,

Zuid en West. Erg veel ouderen wonen in deze wijken, waarvan

een flink aantal moeilijk ter been, rolstoel gebonden en/of eenzaam.

Wat heerlijk als die af en toe eens naar buiten kunnen of een praatje

hebben met iemand. Hun wereld wordt dan letterlijk groter.

Met 1 uur per week (meer mag natuurlijk altijd) kunt u iemand zo

gelukkig maken. Geef u op als vrijwilliger en bel met Monique Waalwijk

(Hoofd Bezoekwerk) tel.nr. 0653999019 of stuur een email naar:

m.waalwijk@gmail.com

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.