Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Armoede bestrijden

In de reeks Debat in de Stad, Grote Kerk Dordrecht over actuele maatschappelijke thema’s is op maandag 18 september 2017 een stadsdebat over: Armoede & De Maatschappij: Hoe kan armoede worden bestreden?

Gastspreker is Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Steeds meer mensen leven in armoede. Ook in ons land. Roeland heeft veel onderzoeken gedaan en zich verdiept in de situatie van mensen die in armoede leven. Veel hulpprogramma’s sluiten niet aan op de mensen die ervan gebruik maken, omdat armoede iets doet met mensen (ook in de hersens) waardoor zij niet goed in staat zijn de juist keuzes te maken en goed te reageren op de veelal rationele aanpak. Veel meer aandacht moet er zijn voor preventie en voor het gedrag. Riet Duykers (voorzitter de Buitenwacht en Platform tegen de Armoede Drechtsteden) en Ton Wulfert (secretaris Platform tegen de Armoede en Stichting Urgente Noden Drechtsteden) gaan in op de praktijksituatie in Dordrecht. Er zijn stands van Bibliotheek Aanzet, Repair café en LETS Ruilwinkel. Gespreksleider is Kim Bruggeman. Harpiste Leonieke de Kleer, Locaties is Trinitatiskapel, Vriesestraat 20-22. Aanvang 20:00 toegang is vrij.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.