Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Armoede bestrijden

In de reeks Debat in de Stad, Grote Kerk Dordrecht over actuele maatschappelijke thema’s is op maandag 18 september 2017 een stadsdebat over: Armoede & De Maatschappij: Hoe kan armoede worden bestreden?

Gastspreker is Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Steeds meer mensen leven in armoede. Ook in ons land. Roeland heeft veel onderzoeken gedaan en zich verdiept in de situatie van mensen die in armoede leven. Veel hulpprogramma’s sluiten niet aan op de mensen die ervan gebruik maken, omdat armoede iets doet met mensen (ook in de hersens) waardoor zij niet goed in staat zijn de juist keuzes te maken en goed te reageren op de veelal rationele aanpak. Veel meer aandacht moet er zijn voor preventie en voor het gedrag. Riet Duykers (voorzitter de Buitenwacht en Platform tegen de Armoede Drechtsteden) en Ton Wulfert (secretaris Platform tegen de Armoede en Stichting Urgente Noden Drechtsteden) gaan in op de praktijksituatie in Dordrecht. Er zijn stands van Bibliotheek Aanzet, Repair café en LETS Ruilwinkel. Gespreksleider is Kim Bruggeman. Harpiste Leonieke de Kleer, Locaties is Trinitatiskapel, Vriesestraat 20-22. Aanvang 20:00 toegang is vrij.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …

Cultuur

Duits-Nederlandse expositie

Onder de titel Freundschaften is werk van Nederlandse en Duitse kunstenaars dit weekend te zien aan de Wijnstraat 150.

Actueel

Kakofonieband De Rammen wint Brabants concours

DORDRECHT – De Dordtse Kakofonieband De Rammen schreef zaterdag het Toeterfeest in het Brabantse Langeweg op zijn naam en wist alle beschikbare prijzen (muzikaal, presentatie en algemeen winnaar) in de wacht te slepen. Aan het festival namen achttien bands deel uit het hele land. Zij traden in twee verschillende zalen op onder het toeziend oog van een vakkundige jury.