Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bengalen bezoeken Dordrecht

Bengalen op Pelserbrug

Tien jonge professionals uit Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, en tien master studenten van verschillende Nederlandse universiteiten zijn deze week op bezoek in Dordrecht. Ze buigen zich over de vraag hoe gemeenten en waterschappen het begrip ‘veerkracht’ van een stad – bijvoorbeeld na een overstroming – kunnen laten ‘landen’ in de realiteit. Er wordt veel onderzoek gedaan, maar hoe kan dat toepasbaar worden gemaakt? En is de in Nederland ontwikkelde kennis overal toepasbaar?

Nederland en Bangladesh hebben een aantal overeenkomsten. Ze behoren tot de dichtstbevolkte landen ter wereld. Beide landen zijn laaggelegen aan de monding van grote rivieren (delta’s). Hierdoor krijgen ze te maken met veel (risico op) overstromingen. De Bengalen en Nederlandse studenten die nu op bezoek zijn in Dordrecht zijn hier in het kader van een uitwisselingsproject van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lees het hele artikel op http://onswaterindordrecht.nl/bengalen-bezoeken-dordrecht/

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.