Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bridgen voor het Schouman behangsel

zaterdagmiddag 30 september 2017

‘Je kunt me altijd wakker maken voor een bridgedrive’: grijp uw kans!

De bridgedrive wordt georganiseerd door de stichting ‘Thuis in Dordt’ en bridgeclub Ter Merwe ten behoeve de inzamelingsactie ‘Houd De Herder Bij De Schapenkoppen’.

Deze vindt plaats in de Schoumanzaal van het Dordrechts Museum, tussen en ten behoeve van de kamerschilderingen van Aert Schouman waar het allemaal om begonnen is. In de pauze is er een korte uitleg over de schilderingen. De donatiestand d.d. 18 augustus is € 211.000,-

Het programma start om 12.00, eindigt om 17.00 en is open voor zowel beginners als gevorderden, bridgeparen (€ 25,-), maar ook voor individuele inschrijvingen (€17,-). De stichting ‘Thuis in Dordt’ heeft een ANBI status dus alle bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar.

Aanmelden: Vanaf nu tot uiterlijk 15 september bij Gerda Broekman van bridgeclub Ter Merwe e-mail: broswer@planet.nl. Vanaf 1 september telefonisch aanmelden: 078-6128767. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening:

NL 28 RABO 0316 3206 25 t.n.v. de stichting Thuis in Dordt o.v.v. bridgedrive

Sponsoren:  De zaal en de aankleding worden beschikbaar gesteld door Art & Dining, de tafels door Partytentverhuur Drechtsteden, en de organisatie geschiedt door bridgeclub Ter Merwe.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.