Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bridgen voor het Schouman behangsel

zaterdagmiddag 30 september 2017

‘Je kunt me altijd wakker maken voor een bridgedrive’: grijp uw kans!

De bridgedrive wordt georganiseerd door de stichting ‘Thuis in Dordt’ en bridgeclub Ter Merwe ten behoeve de inzamelingsactie ‘Houd De Herder Bij De Schapenkoppen’.

Deze vindt plaats in de Schoumanzaal van het Dordrechts Museum, tussen en ten behoeve van de kamerschilderingen van Aert Schouman waar het allemaal om begonnen is. In de pauze is er een korte uitleg over de schilderingen. De donatiestand d.d. 18 augustus is € 211.000,-

Het programma start om 12.00, eindigt om 17.00 en is open voor zowel beginners als gevorderden, bridgeparen (€ 25,-), maar ook voor individuele inschrijvingen (€17,-). De stichting ‘Thuis in Dordt’ heeft een ANBI status dus alle bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar.

Aanmelden: Vanaf nu tot uiterlijk 15 september bij Gerda Broekman van bridgeclub Ter Merwe e-mail: broswer@planet.nl. Vanaf 1 september telefonisch aanmelden: 078-6128767. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening:

NL 28 RABO 0316 3206 25 t.n.v. de stichting Thuis in Dordt o.v.v. bridgedrive

Sponsoren:  De zaal en de aankleding worden beschikbaar gesteld door Art & Dining, de tafels door Partytentverhuur Drechtsteden, en de organisatie geschiedt door bridgeclub Ter Merwe.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.