Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Co-producties Schouwburg Kunstmin, Bibliotheek Aanzet en Bach Festivals tijdens de Dordtse Cultuurnacht

Naast een vrolijke muzikale voorstelling van Marjolein Meijers en Jan Rot vanaf 22 uur, organiseren Schouwburg Kunstmin met co-producenten Bibliotheek Aanzet en het Bach Festival tijdens de Dordtse Cultuurnacht  vrijdag 8 september twee extra bijzondere programma’s van 22.00 – 1.00 uur.

In gesprek met je vooroordeel – doorlopend v.a. 22.30 uur – 24.00 uur (i.s.m. Bibliotheek Aanzet)                                                                                                                                                                    

Nieuwsgierig naar een non, een transgender, een Wajonger of een imam? Als bezoeker van de Cultuurnacht kun je met hen in gesprek gaan in Kunstmin. Kom langs en stel alle vragen die je al eens wilde stellen. Want ’s nachts vinden immers de beste gesprekken plaats.

Sarabande van Gross & Marinissen – 23.30 uur (i.s.m. Bach Festival)

Neem als bezoeker zelf plaats op het toneel van de Grote Zaal en maak een heel bijzonder concert mee; Sarabande van componist en slagwerker Arnold Marinissen en celliste Katharina Gross. Een moderne bewerking van de sarabandes uit de zes cellosuites  van J.S. Bach, cello gecombineerd met elektronische muziek.

Programma in Schouwburg Kunstmin                                                                      

  • An + Jan Vakantiealbum, Marjolijn Meijers en Jan Rot – Kleine Zaal – 22:00u
  • In gesprek met je vooroordeel – diverse locaties binnen Kunstmin – doorlopend v.a. 22.30u
  • Sarabande van Arnold Marinissen en Katharina Gross – op het toneel van de Grote Zaal – 23.30 uur.

 

De Dordtse Cultuurnacht op 8 september tussen 22.00 en 1.00 is een gezamenlijk initiatief van diverse culturele instellingen in Dordrecht waaraan de volgende instellingen meedoen: Onderwijsmuseum, Dordrechts Museum, Kunstmin, Bibelot, Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep, Bibliotheek Aanzet, Pictura Dordrecht, Bachfestival.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.