Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Co-producties Schouwburg Kunstmin, Bibliotheek Aanzet en Bach Festivals tijdens de Dordtse Cultuurnacht

Naast een vrolijke muzikale voorstelling van Marjolein Meijers en Jan Rot vanaf 22 uur, organiseren Schouwburg Kunstmin met co-producenten Bibliotheek Aanzet en het Bach Festival tijdens de Dordtse Cultuurnacht  vrijdag 8 september twee extra bijzondere programma’s van 22.00 – 1.00 uur.

In gesprek met je vooroordeel – doorlopend v.a. 22.30 uur – 24.00 uur (i.s.m. Bibliotheek Aanzet)                                                                                                                                                                    

Nieuwsgierig naar een non, een transgender, een Wajonger of een imam? Als bezoeker van de Cultuurnacht kun je met hen in gesprek gaan in Kunstmin. Kom langs en stel alle vragen die je al eens wilde stellen. Want ’s nachts vinden immers de beste gesprekken plaats.

Sarabande van Gross & Marinissen – 23.30 uur (i.s.m. Bach Festival)

Neem als bezoeker zelf plaats op het toneel van de Grote Zaal en maak een heel bijzonder concert mee; Sarabande van componist en slagwerker Arnold Marinissen en celliste Katharina Gross. Een moderne bewerking van de sarabandes uit de zes cellosuites  van J.S. Bach, cello gecombineerd met elektronische muziek.

Programma in Schouwburg Kunstmin                                                                      

  • An + Jan Vakantiealbum, Marjolijn Meijers en Jan Rot – Kleine Zaal – 22:00u
  • In gesprek met je vooroordeel – diverse locaties binnen Kunstmin – doorlopend v.a. 22.30u
  • Sarabande van Arnold Marinissen en Katharina Gross – op het toneel van de Grote Zaal – 23.30 uur.

 

De Dordtse Cultuurnacht op 8 september tussen 22.00 en 1.00 is een gezamenlijk initiatief van diverse culturele instellingen in Dordrecht waaraan de volgende instellingen meedoen: Onderwijsmuseum, Dordrechts Museum, Kunstmin, Bibelot, Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep, Bibliotheek Aanzet, Pictura Dordrecht, Bachfestival.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.