Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD Kinderopvang organiseert de Zomerspelen

De zomervakantie is nog maar net begonnen en nu is het al een geweldige zomer! De kinderopvangorganisatie organiseert deze zomer de COKD Zomerspelen voor kinderen van COKD en BijDeKids.

Sportief bij DeetosSnel

In de eerste week van de vakantie worden de zomerspelen gehouden op het prachtige sportcomplex van DeetosSnel. Thuisbasis van de korfbalvereniging in Dordrecht. Het complex biedt alle ingrediënten voor een sportieve week. Sport verbind en dat is nu juist wat COKD de kinderen mee wil geven.

De kinderen van COKD en BijDeKids zijn heerlijk buiten in beweging en bij regen kunnen ze uitwijken naar de grote zalen binnen. Iedere dag komen kinderen van een aantal buitenschoolse opvanglocaties van COKD naar DeetosSnel. teQ, de mascotte van de SWKGroep, opent samen met de medewerkers de dag met een warming up.

Spectaculaire opening

De vakantieweek begon spectaculair. Drie professionals van Planeta Capoeira gaven de kinderen een workshop capoeira, een Braziliaanse vechtdans. En er staan meer workshops van professionals op het programma; DeetosSnel is drie dagen aanwezig om kinderen een workshop korfbal te geven. En ook volleybal, rugby en  aerobic komen voorbij. Daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers een aantal sportieve activiteiten zoals hockey, handbal, bootcamp, flag  football, voetbal, Namibisch touwtrekken en lasergamen. Iedere locatie heeft een vlag van een zelf gekozen land. Het team met de mooiste vlag verdient aan het einde van de week een prijs voor de locatie.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Kan het nog: Eten en drinken uit eigen tuin?

Burgemeester Peter van der Velden heeft gisteren een brief geschreven aan staatssecretaris Sharon Dijkstra waarin hij aandringt op een eensluidend antwoord op de vraag of Dordtenaren tomaten en groenten uit eigen tuin kunnen eten zonder schade voor de gezondheid.

Cultuur

Buiten schilderen bij De Kleine Rug

Nellie Rejen geeft woensdag 2 en donderdag 3 augustus van 10.00 tot 12.30 uur twee schilderworkshops in de openlucht.

Cultuur

Film in de Tuin

Het jaarlijks terugkerende event Film in de Tuin start op vrijdag 28 juli met de film Hell or High Water.