Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

COKD Kinderopvang organiseert de Zomerspelen

De zomervakantie is nog maar net begonnen en nu is het al een geweldige zomer! De kinderopvangorganisatie organiseert deze zomer de COKD Zomerspelen voor kinderen van COKD en BijDeKids.

Sportief bij DeetosSnel

In de eerste week van de vakantie worden de zomerspelen gehouden op het prachtige sportcomplex van DeetosSnel. Thuisbasis van de korfbalvereniging in Dordrecht. Het complex biedt alle ingrediënten voor een sportieve week. Sport verbind en dat is nu juist wat COKD de kinderen mee wil geven.

De kinderen van COKD en BijDeKids zijn heerlijk buiten in beweging en bij regen kunnen ze uitwijken naar de grote zalen binnen. Iedere dag komen kinderen van een aantal buitenschoolse opvanglocaties van COKD naar DeetosSnel. teQ, de mascotte van de SWKGroep, opent samen met de medewerkers de dag met een warming up.

Spectaculaire opening

De vakantieweek begon spectaculair. Drie professionals van Planeta Capoeira gaven de kinderen een workshop capoeira, een Braziliaanse vechtdans. En er staan meer workshops van professionals op het programma; DeetosSnel is drie dagen aanwezig om kinderen een workshop korfbal te geven. En ook volleybal, rugby en  aerobic komen voorbij. Daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers een aantal sportieve activiteiten zoals hockey, handbal, bootcamp, flag  football, voetbal, Namibisch touwtrekken en lasergamen. Iedere locatie heeft een vlag van een zelf gekozen land. Het team met de mooiste vlag verdient aan het einde van de week een prijs voor de locatie.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Buslijn 9 (richting Krabbepolder) blijft

DORDRECHT – De proef met buslijn 9 (station Dordrecht Centraal-Krabbepolder) is een groot succes. Zo blijkt uit de evaluatie. De ‘nieuwe’ buslijn werd 13 februari dit jaar ingezet om de bereikbaarheid van bedrijventerrein Krabbepolder, met het openbaar vervoer, te vergroten. De proef wordt met een jaar verlengd, tot december 2018. Tevens wordt er sinds medio september een 20-persoonsbus ingezet in plaats van een 8-persoonsbus.

Actueel

Nathalie Lété signeert bij Villa Augustus

De wereldwijd beroemde Franse illustrator en ontwerper Nathalie Lété is zaterdag te gast in de Markt van Villa Augustus.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …