Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het Dordrechtse Ivrietkoor “Al Naharot”

Traditie getrouw verwelkomt Het Dordrechtse Ivrietkoor “Al Naharot”eenmaal per jaar op de findjan al haar vrienden,donateurs,oud zangkoorleden en verder  iedereen die het leuk vindt om te genieten van Israelische  en Jiddische muziek.

De findjan(zingen rondom de koffiepot) wordt een beetje anders ingevuld dan in voorgaande jaren:

Natuurlijk laat  het Ivrietkoor ” Al Naharot ” zich horen en worden de bezoekers uitgenodigd om mee te zingen maar daarnaast zal de veelzijdige dirigent: Doron Peper ,samen met een violist en een pianist een concertje geven. Dat wordt dubbel  genieten.

De findjan vindt plaats op dinsdagavond

30 januari 2018.

aanvang 20.00 uur.

toegang is gratis.

 

Aanmelden en meer informatie is aan te vragen via de mail:ivrietkooralnaharot@gmail.com

telefoon : 06 46035540

 

Bezoek ook onze website:

www.ivrietkoor-alnaharot.nl

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.

Actueel

PvdA wil niet met de PVV

DORDRECHT – Tijdens de PvdA nieuwjaarsspeech in de Buitenwacht zette lijsttrekker Inge Stevens direct de toon richting de Dordtse PVV. “De PvdA zal niet samenwerken met partijen die artikel1 van de Grondwet niet respecteren wat opgaat voor de PVV”, aldus Stevens. Voor haar en de PvdA geldt gelijke behandeling en het discriminatieverbod als basis voor deze samenleving “en de PVV voldoet hier niet aan”. Op twitter werd hier direct door de PVV Dordrecht op gereageerd. Zij vindt dit PvdA standpunt opmerkelijk omdat de landelijke trend zich doorzet op het lokaal niveau. De PVV verwijt de Dordtse PvdA ‘de stem van het volk te negeren’. Ook het ex-Beter voor Dordt ex-raadlid en erkent PVV en anti-islam adept Martijn Groeneweg reageerde op het standpunt van PvdA’er Stevens. Groeneweg zegt het “Best democratisch van de Dordtse PvdA te vinden om democratisch gekozen raadsleden van de PVV uit te sluiten.” Andere Dordtse partijen hebben hun standpunt over eventuele samenwerking met de PVV nog niet bekend gemaakt. (Tekst: Ben Corino)

Actueel

Video: Bever trekt sprintje op Wantijdijk

DORDRECHT – Wat een opmerkelijk twitterbericht van Jasper Maters! Zijn vrouw zag iets heel bijzonders gebeuren tijdens haar hardlooprondje op woensdagmorgen. Een bever stak de Wantijdijk over! Als je al een bever ziet, is het meestal zijn koppie in het water. Dit filmpje is dus eigenlijk heel bijzonder. Heel wat mensen zullen er van smullen. Bij het Wantijpark wordt de bever wel vaker gespot, maar dat hij nu een sprintje over de dijk trekt, is heel apart. (Video: Jasper Maters)