Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Grote Ledenwerfactie Vereniging Dordrechts Museum

Vanaf 1 september 2017 voert de Vereniging Dordrechts Museum een grote ledenwerfactie ter gelegenheid van haar 175-jarig bestaan. Wie nu lid wordt, profiteert van de volgende voordelen:

– het lidmaatschap gaat nu in en de gewone jaarcontributie (€45,-) verzekert u van uw lidmaatschap tot 1 januari 2019;

– u krijgt vrije toegang tot het Dordrechts Museum, het Hof van Nederland en Huis van Gijn voor uzelf en uw partner of een gast;

– u kunt deelnemen aan de verenigingsactiviteiten;

– u ontvangt gratis het kwartaalbericht van Vereniging Dordrechts Museum met het laatste verenigingsnieuws;

– u ontvangt gratis het museummagazine Culthure met actuele informatie vanuit het museum;

– u ontvangt het jubileumboek Lang zal ze leven, 175 jaar Vereniging Dordrechts Museum, dat in november 2017 zal verschijnen.

Zo bent u altijd tijdig verzekerd van de laatste berichten van vereniging en museum én draagt u als deel van de vereniging bij aan de steun voor het museum die de reden van bestaan van de vereniging is.

Meer informatie over de activiteiten en hoe u lid kunt worden vindt u op www.verenigingdordrechtsmuseum.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.