Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Grote Ledenwerfactie Vereniging Dordrechts Museum

Vanaf 1 september 2017 voert de Vereniging Dordrechts Museum een grote ledenwerfactie ter gelegenheid van haar 175-jarig bestaan. Wie nu lid wordt, profiteert van de volgende voordelen:

– het lidmaatschap gaat nu in en de gewone jaarcontributie (€45,-) verzekert u van uw lidmaatschap tot 1 januari 2019;

– u krijgt vrije toegang tot het Dordrechts Museum, het Hof van Nederland en Huis van Gijn voor uzelf en uw partner of een gast;

– u kunt deelnemen aan de verenigingsactiviteiten;

– u ontvangt gratis het kwartaalbericht van Vereniging Dordrechts Museum met het laatste verenigingsnieuws;

– u ontvangt gratis het museummagazine Culthure met actuele informatie vanuit het museum;

– u ontvangt het jubileumboek Lang zal ze leven, 175 jaar Vereniging Dordrechts Museum, dat in november 2017 zal verschijnen.

Zo bent u altijd tijdig verzekerd van de laatste berichten van vereniging en museum én draagt u als deel van de vereniging bij aan de steun voor het museum die de reden van bestaan van de vereniging is.

Meer informatie over de activiteiten en hoe u lid kunt worden vindt u op www.verenigingdordrechtsmuseum.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.