Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kerstvakantie in het Nationaal Onderwijsmuseum

Tal van inspirerende activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Tijdens de kerstvakantie (zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari) vinden in het Nationaal Onderwijsmuseum elke dag volop inspirerende activiteiten voor jong en oud plaats. Naast verschillende leuke workshops voor kinderen, organiseert het Onderwijsmuseum ook een Kerstbrunch, een fotoshoot en een inloopworkshop ‘Frivolité’. Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van uw entreebewijs tot het museum. Meer informatie over de activiteiten op www.onderwijsmuseum.nl.

Workshops voor kinderen

Elke dag vinden er tussen 11.00 en 14.00 uur winterse activiteiten plaats in de educatieve ruimte. Daar kunnen kinderen warmwollige kersthangers, winterkaarsen, creatieve dennenappels, cookies en niet-smeltende sneeuw maken. Tijdens de workshop ‘Raamkunsten’ mogen de kinderen zelfs op de ramen van het museum tekenen. Of misschien komen ze wel thuis met een mooi zelfgemaakt memobord! Op www.onderwijsmuseum.nl vindt u meer informatie over de workshops en de data.

Kerstbrunch dinsdag 26 december

Op tweede kerstdag (26 december) kunt u met vrienden en familie genieten van de traditionele kerstbrunch in Museumcafé De Holland. De brunch wordt geserveerd tussen 11.00 en 13.00 uur en bestaat uit verschillende huisgemaakte warme en koude gerechten en een dessertbuffet. Volwassenen betalen € 17,50 per persoon (of € 22,50 inclusief museumentree). Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 8,50 (€ 11,50 inclusief museumentree) en kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Reserveren is vereist via museumcafe@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 29.

Portretfotografie in het Onderwijsmuseum

Op dinsdag 26 december kunt u zich tussen 13.00 en 15.00 uur op de catwalk in het museum laten fotograferen door een professionele fotograaf en als resultaat een prachtige foto ontvangen! Alleen, met partner of met het hele gezin: met deze foto heeft u een prachtige herinnering aan een bijzonder moment!

Workshop ‘Frivolité’ voor volwassenen

Op vrijdag 29 december verzorgt Gerda Cramer tussen 10.00 en 15.30 uur (tussen 12.30 – 13.15 uur pauze) een inloopworkshop ‘Frivolité’ voor volwassenen. Frivolité is een oude handwerktechniek voor het maken van kant en randjes. Tijdens de inloopworkshop maakt u kennis met de basisbeginselen van deze bijzondere knooptechniek en gaat u zelf kant maken!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Buslijn 9 (richting Krabbepolder) blijft

DORDRECHT – De proef met buslijn 9 (station Dordrecht Centraal-Krabbepolder) is een groot succes. Zo blijkt uit de evaluatie. De ‘nieuwe’ buslijn werd 13 februari dit jaar ingezet om de bereikbaarheid van bedrijventerrein Krabbepolder, met het openbaar vervoer, te vergroten. De proef wordt met een jaar verlengd, tot december 2018. Tevens wordt er sinds medio september een 20-persoonsbus ingezet in plaats van een 8-persoonsbus.

Actueel

Nathalie Lété signeert bij Villa Augustus

De wereldwijd beroemde Franse illustrator en ontwerper Nathalie Lété is zaterdag te gast in de Markt van Villa Augustus.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …