Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Klassiek jongenskoor terug in Dordrecht

Op vrijdag 17 november is er een open repetitie van het Dordrecht Boys Choir. Jongens vanaf 6 jaar zijn met hun ouders welkom om klassieke koorzang naar Engels voorbeeld te ontdekken. Dordrecht Boys Choir is een klassiek jongenskoor in oprichting onder leiding van professionele musici.

Aanvang: 17:00 uur. Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45, Dordrecht Aanmelden kan via info@koorschooldordrecht.nl<mailto:info@koorschooldordrecht.nl>

Dordrecht Boys Choir is een initiatief van Stichting Koorschool Dordrecht, die kinderen in aanraking wil laten komen met klassieke koorzang. Uniek voor de regio is het klassieke repertoire. Er is grote aandacht voor kwaliteit en stemscholing. De koorschool plaatst zich in een lange Dordtse traditie van koorzang van hoge kwaliteit die reeds in de middeleeuwen begon en nu nog steeds actueel is.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.