Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin Open trakteert op gratis mini voorstellingen uit het theater- & concertseizoen

Het nieuwe theater & concertseizoen staat voor de deur. Zondag 10 september opent Schouwburg Kunstmin tussen 12.00 en 17.00 uur de theaterdeuren, toegang is gratis. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het theater, een rondleiding te volgen of  om alvast te komen proefzitten in de Grote Zaal tijdens verschillende mini voorstellingen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven.

Kom voorproeven
Tijdens een open huis mogen voorproefjes van voorstellingen natuurlijk niet ontbreken. Journalist/columnist Kees Thies en actrice/stand-up comedian Jennifer Evenhuis praten in de Grote Zaal het publiek bij en kondigen de previews aan. Zwijmel weg bij de rauwzoete stem van Tim Akkerman, laat je meeslepen in de theaterperformance van Stephanie Louwrier, betovering is te vinden bij het scherpe en muzikale duo Maartje en Kine, Red samen met je familie en Brandweerman Sam het circus, dompel je onder in de musicalklassieker My Fair Lady, Geniet van Dietrich & Piaf, laat je raken door de choreagrafie van Isabelle Beenaert, Houd de comedian Fuad Hassen in de gaten en neem je tiener mee voor Tina (meisjesblad) de musical.

Theatrale ontmoetingen in de Kleine Zaal
In de Kleine Zaal zijn doorlopend trailers te zien van voorstellingen die komend seizoen in Kunstmin of Energiehuis op de planken staan. Snuffel tussen alle flyers en ga op de foto als My Fair Lady. En als kers op de taart ontmoet een groot deel van de artiesten, die in de Grote Zaal een preview geven. Kinderen kunnen meekleuren aan een 10 meter lange kleurplaat getekend door Gerard de Bruyne, de illustrator van het avontuurlijke theaterhondje Sieb.

Theatercafé
Ga in de hal of het Theatercafé in gesprek met de dames van het Compliment en ontvang theateradvies. Het Theatercafé is bij uitstek de plek om te genieten van een kop koffie, te borrelen en rustig te bladeren door de brochure.

Loop mee met

Enthousiaste medewerkers van Schouwburg Kunstmin verzorgen rondleidingen. De entree en mini voorstellingen tijdens Kunstmin Open zijn gratis. Voor de rondleidingen koopt u een kaartje voor € 2,50 (zolang de voorraad strekt).  Een kop koffie, thee of drankje na afloop in het Theatercafé is bij dit rondleidingskaartje inbegrepen. De rondleidingen zijn online te reserveren via www.kunstmin.nl

Op zaterdag 30 september is de officiële start van het theater- en concertprogramma met  de mythische voorstelling De Ring van Hotel Modern & Nederlands Blazers Ensemble.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.