Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin Open trakteert op gratis mini voorstellingen uit het theater- & concertseizoen

Het nieuwe theater & concertseizoen staat voor de deur. Zondag 10 september opent Schouwburg Kunstmin tussen 12.00 en 17.00 uur de theaterdeuren, toegang is gratis. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het theater, een rondleiding te volgen of  om alvast te komen proefzitten in de Grote Zaal tijdens verschillende mini voorstellingen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven.

Kom voorproeven
Tijdens een open huis mogen voorproefjes van voorstellingen natuurlijk niet ontbreken. Journalist/columnist Kees Thies en actrice/stand-up comedian Jennifer Evenhuis praten in de Grote Zaal het publiek bij en kondigen de previews aan. Zwijmel weg bij de rauwzoete stem van Tim Akkerman, laat je meeslepen in de theaterperformance van Stephanie Louwrier, betovering is te vinden bij het scherpe en muzikale duo Maartje en Kine, Red samen met je familie en Brandweerman Sam het circus, dompel je onder in de musicalklassieker My Fair Lady, Geniet van Dietrich & Piaf, laat je raken door de choreagrafie van Isabelle Beenaert, Houd de comedian Fuad Hassen in de gaten en neem je tiener mee voor Tina (meisjesblad) de musical.

Theatrale ontmoetingen in de Kleine Zaal
In de Kleine Zaal zijn doorlopend trailers te zien van voorstellingen die komend seizoen in Kunstmin of Energiehuis op de planken staan. Snuffel tussen alle flyers en ga op de foto als My Fair Lady. En als kers op de taart ontmoet een groot deel van de artiesten, die in de Grote Zaal een preview geven. Kinderen kunnen meekleuren aan een 10 meter lange kleurplaat getekend door Gerard de Bruyne, de illustrator van het avontuurlijke theaterhondje Sieb.

Theatercafé
Ga in de hal of het Theatercafé in gesprek met de dames van het Compliment en ontvang theateradvies. Het Theatercafé is bij uitstek de plek om te genieten van een kop koffie, te borrelen en rustig te bladeren door de brochure.

Loop mee met

Enthousiaste medewerkers van Schouwburg Kunstmin verzorgen rondleidingen. De entree en mini voorstellingen tijdens Kunstmin Open zijn gratis. Voor de rondleidingen koopt u een kaartje voor € 2,50 (zolang de voorraad strekt).  Een kop koffie, thee of drankje na afloop in het Theatercafé is bij dit rondleidingskaartje inbegrepen. De rondleidingen zijn online te reserveren via www.kunstmin.nl

Op zaterdag 30 september is de officiële start van het theater- en concertprogramma met  de mythische voorstelling De Ring van Hotel Modern & Nederlands Blazers Ensemble.

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.