Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

MY FAIR LADY IN 1960 IN HET OUDE LUXOR IN ROTTERDAM

Schouwburg Kunstmin is op zoek naar bezoekers die in 1960 de première van My Fair Lady met Wim Sonneveld en Margriet de Groot in het Oude Luxor in Rotterdam – of een van de eerst daaropvolgende voorstellingen – in het Oude Luxor bijwoonden en daar een bijzondere herinnering aan hebben.

My Fair Lady in 1960

De Nederlandse première van My Fair Lady was op 1 oktober 1960 in het Oude Luxor in Rotterdam. De laatste voorstelling was destijds op 30 november 1962. Meer dan 750.000 mensen zagen deze Nederlandse versie.

Nieuwste Nederlandse versie van My Fair Lady in première

Afgelopen maandagavond, op  6 november ging de nieuwste Nederlandse editie van My Fair Lady in première in Theater Carre, nog steeds in de gave vertaling van Seth Gaaikema, en met Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer en Esmee Dekker in de hoofdrollen. Deze nieuwste versie van de musicalklassieker werd door publiek en pers warm onthaald.

Was u bij de première van My Fair Lady in 1960 en heeft u daar een speciale herinnering aan? Vertel het ons door een  mail te sturen naar marketing@kunstmin.nl. Kunstmin beloont de mooiste herinnering met een VIP uitnodiging tijdens een van de drie voorstellingsdata van My Fair Lady in Dordrecht in de kerstvakantie op vrijdag 5 januari om 20:15 uur, zaterdag 6 om 20:15 uur en zondag 7 januari om 14:00 uur.

 

My fair lady 1960 2

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …

Cultuur

Duits-Nederlandse expositie

Onder de titel Freundschaften is werk van Nederlandse en Duitse kunstenaars dit weekend te zien aan de Wijnstraat 150.

Actueel

Kakofonieband De Rammen wint Brabants concours

DORDRECHT – De Dordtse Kakofonieband De Rammen schreef zaterdag het Toeterfeest in het Brabantse Langeweg op zijn naam en wist alle beschikbare prijzen (muzikaal, presentatie en algemeen winnaar) in de wacht te slepen. Aan het festival namen achttien bands deel uit het hele land. Zij traden in twee verschillende zalen op onder het toeziend oog van een vakkundige jury.