Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

MY FAIR LADY IN 1960 IN HET OUDE LUXOR IN ROTTERDAM

Schouwburg Kunstmin is op zoek naar bezoekers die in 1960 de première van My Fair Lady met Wim Sonneveld en Margriet de Groot in het Oude Luxor in Rotterdam – of een van de eerst daaropvolgende voorstellingen – in het Oude Luxor bijwoonden en daar een bijzondere herinnering aan hebben.

My Fair Lady in 1960

De Nederlandse première van My Fair Lady was op 1 oktober 1960 in het Oude Luxor in Rotterdam. De laatste voorstelling was destijds op 30 november 1962. Meer dan 750.000 mensen zagen deze Nederlandse versie.

Nieuwste Nederlandse versie van My Fair Lady in première

Afgelopen maandagavond, op  6 november ging de nieuwste Nederlandse editie van My Fair Lady in première in Theater Carre, nog steeds in de gave vertaling van Seth Gaaikema, en met Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer en Esmee Dekker in de hoofdrollen. Deze nieuwste versie van de musicalklassieker werd door publiek en pers warm onthaald.

Was u bij de première van My Fair Lady in 1960 en heeft u daar een speciale herinnering aan? Vertel het ons door een  mail te sturen naar marketing@kunstmin.nl. Kunstmin beloont de mooiste herinnering met een VIP uitnodiging tijdens een van de drie voorstellingsdata van My Fair Lady in Dordrecht in de kerstvakantie op vrijdag 5 januari om 20:15 uur, zaterdag 6 om 20:15 uur en zondag 7 januari om 14:00 uur.

 

My fair lady 1960 2

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.