Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De nieuwste en leukste kinder- en tienerfilms

De hele voorjaarsvakantie draaien we de nieuwste en leukste kinder- en tienerfilms op het witte doek. Ga met de allerkleinsten op onderwateravontuur met Diep in de zee of beleef avonturen met duwboot Elias en Bob de Bouwer. Reis met je kids naar het Spaanse Granada met Ted & het geheim van koning Midas. Blijf in Andalusië en leer van stier Ferdinand dat je je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. Of reis naar het kleurrijke Mexico voor Disney-Pixar’s muzikale droom Coco.

Voor wie ook een beetje historisch bewustzijn wil meegeven en beleven, is de hilarische Aardman-productie Early Man een goede keuze. In die film bepaalt een potje prehistorisch voetbal welke stam de vallei mag veroveren.

Ook voor tieners en volwassenen heeft Kinepolis spannende titels geprogrammeerd. Wat dacht van je van Maze Runner: The Death Cure, Marvel’s Black Panther, of het romantische EveryDay? Bij Kinepolis kijkt iedereen zijn ogen uit deze voorjaarsvakantie!

MARIGOLD BRIDGE — In Disney•Pixar’s “Coco,” Miguel (voice of newcomer Anthony Gonzalez) desperately wants to prove his musical talent. But when he strums the guitar of his idol, the late Ernesto de la Cruz, Miguel sets off a mysterious chain of events and finds himself—and his loyal dog Dante—crossing into the Land of the Dead via a breathtaking bridge made of marigold petals. Directed by Lee Unkrich, co-directed by Adrian Molina and produced by Darla K. Anderson, “Coco” opens in theaters Nov. 22, 2017. ©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.