Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nog een aantal plaatsen vrij voor de training Regelmaatje!

Trainingsdata: maandag 25 september en maandag 2 oktober te Dordrecht.

Tijdstip: 9.30-16.00 uur

Kosten: Geen

Als regelmaatje komt u bij mensen thuis die het overzicht kwijt dreigen te raken, u luistert en denkt mee. U pleegt een noodzakelijk telefoontje of bereidt met de mantelzorger een gesprek voor. U vult formulieren in of verwerkt samen die stapel post die is blijven liggen. Kortom, u helpt de mantelzorger weer op weg. Dit doet u door op afspraak eens in de zoveel tijd langs te gaan. Na de gevolgde training wordt u ingezet en ondersteund door een coördinator van MEE Drechtsteden.

Geprikkeld om aan de slag te gaan als regelmaatje, meld je snel aan.

Neem voor nadere info over de procedure contact op met MEE Drechtsteden op                        T: 078 750 89 00 of per E servicebureau@meedrechtsteden.nl (contactpersoon Linda Huizer).

Op dit moment zijn regelmaatjes actief in  Dordrecht, Zwijndrecht en/ of Papendrecht.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.