Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vierluik over splinternieuw samengesteld gezin dat almaar groter wordt: De Familie van Nielie

Vrijdag 12 januari te zien in Schouwbrug Kunstmin, Dordrecht

Met onder andere Jade Olieberg, Gustav Borreman en Lieneke Le Roux.

Theatergroep Kwatta komt met een bijzonder project: een serie van vier voorstellingen over een splinternieuwe samengestelde familie. Een spannend familie avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Het eerste deel komt van de pen van Josee Hussaarts, artistiek leider en regisseur van Kwatta. Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over en in elk deel wordt samengewerkt met een ander muziekensemble. Op vrijdag 12 januari om 19:30 is het eerste deel De Familie van Nielie barst van liefde te zien in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.

De Familie van Nielie is een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond, een nieuw varken, kortom de Familie van Nielie, die almaar groter en groter wordt. In de Familie van Nielie is alles mogelijk. Maar wat als er iets misgaat? Als dochter Pam verdwijnt, de kattenmaffia opduikt, de filosoof zijn hoofd door een raam steekt, en er tussen al dat nieuwe soms iets ouds en verdrietigs oppiept… Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar.   Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over. Na deel één neemt Simon van der Geest (schreef onder andere de jeugdromans Dissus en Spijkerzwijgen) het stokje over voor het tweede deel. Deel drie is voor rekening van Nhung Dam (schreef onder andere Duizend vaders) en de afsluiter van het vierluik is in handen van Tamara Bos (schreef voor jeugdfilms en series zoals Otje, Knofje en Minoes).

Iedere voorstelling van het vierluik wordt gecoproduceerd in samenwerking met een groot muziekensemble waaronder het Nationaal Jeugd Orkest, Het Gelders Orkest en Oorkaan. Daarnaast werkt Kwatta samen met componist Rogier Bosman. Hussaarts en Bosman werkten eerder samen voor Kwatta´s muziektheatervoorstelling Dissus (winnaar Zilveren Krekel 2015 en één van de 5 genomineerde Zapp Theaterprijs 2015) en Mariken (één van de vijf genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2016)

De Familie van Nielie is een muziektheater voorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar. De Familie van Nielie barst van liefde maakt kans op de Zapp Theaterprijs, de landelijke publieksprijs voor jeugdtheater. De voorstelling reist door het hele land tot en met 4 maart 2018. Maak alvast kennis met de Familie van Nielie op www.kwatta.info/familievannielie

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.

Actueel

PvdA wil niet met de PVV

DORDRECHT – Tijdens de PvdA nieuwjaarsspeech in de Buitenwacht zette lijsttrekker Inge Stevens direct de toon richting de Dordtse PVV. “De PvdA zal niet samenwerken met partijen die artikel1 van de Grondwet niet respecteren wat opgaat voor de PVV”, aldus Stevens. Voor haar en de PvdA geldt gelijke behandeling en het discriminatieverbod als basis voor deze samenleving “en de PVV voldoet hier niet aan”. Op twitter werd hier direct door de PVV Dordrecht op gereageerd. Zij vindt dit PvdA standpunt opmerkelijk omdat de landelijke trend zich doorzet op het lokaal niveau. De PVV verwijt de Dordtse PvdA ‘de stem van het volk te negeren’. Ook het ex-Beter voor Dordt ex-raadlid en erkent PVV en anti-islam adept Martijn Groeneweg reageerde op het standpunt van PvdA’er Stevens. Groeneweg zegt het “Best democratisch van de Dordtse PvdA te vinden om democratisch gekozen raadsleden van de PVV uit te sluiten.” Andere Dordtse partijen hebben hun standpunt over eventuele samenwerking met de PVV nog niet bekend gemaakt. (Tekst: Ben Corino)

Actueel

Video: Bever trekt sprintje op Wantijdijk

DORDRECHT – Wat een opmerkelijk twitterbericht van Jasper Maters! Zijn vrouw zag iets heel bijzonders gebeuren tijdens haar hardlooprondje op woensdagmorgen. Een bever stak de Wantijdijk over! Als je al een bever ziet, is het meestal zijn koppie in het water. Dit filmpje is dus eigenlijk heel bijzonder. Heel wat mensen zullen er van smullen. Bij het Wantijpark wordt de bever wel vaker gespot, maar dat hij nu een sprintje over de dijk trekt, is heel apart. (Video: Jasper Maters)