Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weven of patchworken: alles kan in het Onderwijsmuseum!

Tal van verrassende activiteiten tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) worden er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer allerlei verrassende en creatieve activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen leren weven, patchworken  of pompoms maken. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kom handwerken in het Onderwijsmuseum!
De nieuwste tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum heet ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’. In de herfstvakantie staan alle workshops en activiteiten in het teken van deze tentoonstelling. Kinderen kunnen zich in de educatieve ruimte uitleven in één van onze creatieve workshops. Weven, patchworken of armbandjes maken: alles kan deze herfstvakantie in het Onderwijsmuseum!

Wollige beestjes

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in de huid van een echte modeontwerper kruipen en schitterende schaduwsilhouetten maken met pailletten en knopen. Of leer weven en maak met wol een kleurrijk kunstwerk! Daarnaast zijn er workshops waar kinderen originele kledinghangers, wollige beestjes of pompoms leren maken. Het volledige activiteitenaanbod staat op www.onderwijsmuseum.nl.

Cadeauboxje of vriendschapsarmbandje maken?

Naast deze bijzondere workshops, zijn er in het Onderwijsmuseum ook doorlopend creatieve activiteiten. Van maandag 16 tot zondag 22 oktober kunnen onze jongste bezoekers een origineel cadeauboxje maken. In de educatieve ruimte liggen het stappenplan en alle materialen al klaar. In de week daarna kun je vriendschapsarmbandjes maken met hulp van een speciaal filmpje!

De activiteiten zijn gratis

Voor meer informatie over het activiteitenaanbod kijkt u op www.onderwijsmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in de educatieve ruimte van het museum. Als je wilt deelnemen aan de workshop op 18 oktober (‘Maak je eigen naaldenboekje’) dan kun je je vooraf aanmelden via educatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 23. Voor alle andere activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig. Tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de activiteit kun je je inschrijven bij de balie van het museum. De workshops zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor het museum.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Buslijn 9 (richting Krabbepolder) blijft

DORDRECHT – De proef met buslijn 9 (station Dordrecht Centraal-Krabbepolder) is een groot succes. Zo blijkt uit de evaluatie. De ‘nieuwe’ buslijn werd 13 februari dit jaar ingezet om de bereikbaarheid van bedrijventerrein Krabbepolder, met het openbaar vervoer, te vergroten. De proef wordt met een jaar verlengd, tot december 2018. Tevens wordt er sinds medio september een 20-persoonsbus ingezet in plaats van een 8-persoonsbus.

Actueel

Nathalie Lété signeert bij Villa Augustus

De wereldwijd beroemde Franse illustrator en ontwerper Nathalie Lété is zaterdag te gast in de Markt van Villa Augustus.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …