Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

1 oktober bestaat Kinderboekwinkel De Giraf exact 25 jaar.

In 1994 was deze datum de eerste dag van de 40e Kinderboekenweek. 

In 2019 start op 2 oktober de 65e Kinderboekenweek met als thema Reis je mee!

Boeken over vervoer staan centraal in de breedste zin van het woord. 

Lezen is natuurlijk ook reizen, maar dan in je hoofd.

Reis je mee!?

 

PROGRAMMA KINDERBOEKENWEEK

 Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen vanaf 8 jaar gratis meedoen aan een speurtocht door de stad aan de hand van een mooie plattegrond getekend door José Vingerling. Deze Zwijndrechtse illustratrice heeft zelf ook al enkele boeken op haar naam staan. Voor de eerste 50 deelnemers is er een leuke verrassing als ze de opdracht hebben volbracht en onder alle inzenders wordt een mooie atlas verloot na afloop van de Kinderboekenweek. Deelname is gratis. Reis je mee? Je startbewijs kun je ophalen in De Giraf.

 

4 oktober komt een van Nederlands meest bekende kinderboekenschrijver op bezoek in De Giraf: Jacques Vriens. Hij zal vertellen over hoe hij zelf een lezer werd; over zijn schrijverschap en hoe zijn jeugd in het hotel van zijn ouders en zijn jaren als ‘meester’ daarbij een grote rol spelen. Natuurlijk vertelt hij over zijn boeken, leest voor en signeert.

Daarnaast staat hij stil bij het grote belang van lezen én voorlezen en wat te doen als een kind geen lezer is. Vooral in deze tijd van ‘media-drukte’

 

Wanneer: vrijdag 4 oktober

Tijd: 17.00 tot 18.00 uur

Voor wie: voor iedereen die van kinderboeken houdt!

Opgeven via info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

 

 Kinderen en (groot)ouders zijn op 5 oktober welkom om samen een brief te komen schrijven en tekenen. Een brief gericht aan zichzelf in de toekomst, een brief aan het kind dat ze waren in het verleden, brieven met gedachten, dromen of wensen. De brief is het voertuig om alle gedachten en dromen te laten reizen door de tijd. 

De brief aan de tijd wordt samen met de tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne (Het Kleurfeest) gemaakt en is in samenwerking met Kinderboekwinkel De Giraf en Travel Store de Waalse Kerk.

 

Wanneer: zaterdag 5 oktober

Tijd: 13 tot 16 uur

Voor wie: (groot) ouders met kinderen in alle leeftijden

Waar:  Travel Store de Waalse Kerk

Vrije inloop

 

Voor meer informatie:

 Wilma Verhoeven

 Kinderboekwinkel De Giraf

Groenmarkt 163

Dordrecht 

www.kinderboekwinkeldegiraf.nl

078 6312386

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.