Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

1 september laatste toeristenconcert 2018 in Grote Kerk

Laatste toeristenconcert 1 september 2018

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 1 september geeft Leon van den Brand het laatste toeristenconcert. Hij zal een mooi programma ten gehore brengen op het Bach-orgel van de Grote Kerk.

Dit toeristenconcert begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Kom wat eerder en brandt een kaarsje, bekijk de bijna vertrekkende exposities van twee kunstenaren en loop een rondje door de kerk. Om de kosten te deken wordt na afloop van het concert uw passende bijdrage in ontvangst genomen in de collecteschaal.

Personalia
Leon van den Brand studeerde orgel op het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en het Brabants conservatorium in Tilburg. In 1985 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel.
Daarnaast studeerde hij hoofdvak piano waarvoor hij in 1986 het Staatsdiploma kreeg (Den Haag). Diverse interpretatiecursussen werden gevolgd bij o.a. Marie Claire Alain en Luigi Tagliavini.
Leon speelde succesvolle concerten op vele belangwekkende orgels in binnen- en buitenland (o.a. Haarlem, Helmond, Amsterdam, Parijs, Antwerpen).
Decennialang gaf hij piano- en orgelles. Ook als begeleider van koren, instrumentale solisten en zangers was en is Leon actief.

Voor radio 4 maakte hij diverse opnamen met werken uit verschillende stijlperioden. Ook speelde hij orgel in meerdere cd-producties; bv. het erg positief beoordeelde “Abdij van Berne, Heeswijk”, met werk van D. Buxtehude en M. Duruflé.

Leon was organist van het belangrijke 17e eeuwse Severijn-orgel te Cuijk, alwaar hij de internationale concertreeks uitbouwde. Eveneens was hij van 2003 tot 2016 artistiek adviseur in de werkgroep ‘Berne Abdijconcerten’ in Heeswijk . Momenteel is hij hoofdorganist van het mooie 18/19e eeuwse Van Deventer/Smits-orgel van de barokke Luciakerk in het idyllische Ravenstein, en is hij artistiek adviseur in de Stichting Orgelkring F.C. Smits.

Ben je benieuwd naar het programma dat Leon van den Brand speelt? Lees dan verder op: https://www.grotekerk-dordrecht.nl/event/toeristenconcert-leon-brand-op-bach-orgel/

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.