Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Schouwburg Kunstmin

Donderdag 17 november

15-11-kunstmin1040062-web

Lunchconcert Arkovsky sextet. Aanvang 12.30 uur, Energiehuis.

In de naam van het jonge Arkovsky strijksextet zijn de namen van Arnold Schönberg en Pjotr Iljitsj Tsaikovsky met elkaar verbonden. Dit sprankelende ensemble heeft podiumervaring opgedaan in binnen en buitenland en zijn op donderdag 17 november te zien in het Energiehuis, waar zij een lunchconcert verzorgen.

Arkovsky speelt in een bezetting van twee violen, twee altviolen en twee celli. Met: Shin Sihan (vervangt Elise Besemer), Ernst Jan Vos, Martin Moriarty,Robin van Gameren, Kalle de Bie en Pieter de Koe. Op het programma staat: Brahms String Sextet no.2, opus 36.

 

Vrijdag 18 november

Belgie, Kapellen, juli 2015 Cello Octet Amsterdam Foto: Merlijn Doomernik

Cello8ctet Amsterdam.  Aanvang 20.00 uur, Energiehuis.

Het Cello8ctent is een bundeling van de krachten van acht topcellisten uit Amsterdam. Het toonaangevende Britse muziekblad The Strad looft hen om hun totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie. Op vrijdag 18 november staat deze top in het Energiehuis.

Wereldwijd hebben zij meer dan 70 premières uitgevoerd van de grootste componisten van vandaag. Ze presenteren een mix aan muziekstijlen en spelen in dit concert lievelingswerken van hedendaagse componisten uit hun vijfentwintig jarig bestaan.

Zij spelen (een selectie uit) de volgende werken:

Piazzola Verano Invierno, Otoño, Primavera Porteño

Philip Glass Symphony for 8

Chiel Meijering Storms and Pain

Arvo Pärt Fratres

Lucovico Einaudi Run

Max Richter On the Nature of Daylight

 

Vrijdag 18 november

Lone van Roosendaal, Annick Boer & Renee van Wegberg Op een mooie Pinksterdag. Aanvang 20.15 uur, Schouwburg Kunstmin.

Een avond lang genieten van grote klassiekers als Op een mooie Pinksterdag en Telkens Weer, verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes en verdrinken in jeugdsentiment bij de Fabeltjeskrant en Zeg ‘ns Aaa. Dat kan allemaal op vrijdag 18 november in Schouwburg Kunstmin, bij de voorstelling Op een mooie Pinksterdag.

De voorstelling is een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied; Bos, Bannink en Stokkermans.

 

Vrijdag 18 november

Deng Boy Teen en Tander. Schouwburg Kunstmin.

De voorstelling Teen en Tander zit vol komische sketches, imitaties en verschillende typetjes waarmee Deng Boy de vrolijke kant van de samenleving laat zien op vrijdag 18 november in Schouwburg Kunstmin.

Zet Ronny en Eric, oftewel Deng Boy, in één ruimte en er wordt meer gelachen dan gepraat. Dit is net zo gek omdat zij elkaar al vanaf hun geboorte kennen. Iedereen heeft wel ‘teen en ‘tander de melden. Ook de mannen van Deng Boy. Hun hilarische voorstellingen zitten vol met sketches, imitaties en verschillende typetjes, zoals ouder worden, vrouwen, het verkeer, vrouwen en eten.

 

Zaterdag 19 november

15-11-lebbis-19-11-web

Lebbis De Paardenpoetser. Aanvang 20.15 uur, Schouwburg Kunstmin.

Je hangt vanaf de eerste minuut aan zijn lippen, hij legt verbanden en stelt interessante vragen. Vol vuur en furieuze tirades tegen alles wat er niet deugt aan de wereld speelt Hans Sibbel op zaterdag 19 november in Schouwburg Kunstmin zijn nieuwe voorstelling De Paardenpoetser. Het verhaal van de Paardenpoetser? Dat zal Lebbis u vertellen.

Je hebt soms de neiging om tegen hem in te gaan. Want natuurlijk hoef je het niet eens te zijn met alles wat hij zegt. Hij is een cabaretier die discussie uitlokt. Met het klimmen der jaren beschikt Lebbis inmiddels over nog meer inzicht en wijsheid.

 

Zondag 20 november

15-11-sint

Ernst, Bobby en de rest. Een spannende verjaardag voor Sinterklaas. Aanvang 11.00 uur, EXTRA BIJGEBOEKT.

Aanvang 14.00 uur, UITVERKOCHT Schouwburg Kunstmin.

Ernst, Bobby en de rest staan garant voor een middag vol gekkigheid. Op zondag 20 november is er een extra voorstelling bijgeboekt om 11.00u. Ook om 11.00u organiseren Ernst, Bobby en de rest een verjaardagsfeest voor Sinterklaas in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin.

Ernst wil er een rustig verjaardagsfeest voor Sinterklaas van maken, maar Bobbie heeft natuurlijk heel andere ideeën. Hij verbouwt het hele podium om in een heus bowlingcentrum! Het feestje loopt gesmeerd, totdat Sinterklaas met een speciale wens komt: Hij wil graag ene optreden van een goochelaar zien. Vanaf dat moment gaat alles mis. Kom kijken naar de nieuwste Sinterklaasshow van Ernst en bobbie, vol met liedjes, pieten, spanning en een hoop plezier.

 Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl en www.energiehuis.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.