Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

16 maart DOCK Debat! “Een kwestie van kiezen en delen”

De eerste bijeenkomst georganiseerd door DOCK op verzoek en samen met TIEN Plus (onderdeel van MEE Drechtsteden), De Bibliotheek AanZet en de gemeente Dordrecht was succesvol. Zowel qua inhoud – er waren zes inspirerende sprekers vanuit verschillende media – als qua opkomst.

Ruim zestig Dordtenaren kwamen naar De Blauwe Kamer voor het onderwerp: hoe belangrijk is lokale (wijk- en burger)journalistiek voor een stad?

DOCKING station was op 16 februari, een workshop waarbij iedere geïnteresseerde uitgedaagd werd brainstormenderwijs inspirerende ideeën te leveren, dit verliep zeer succesvol.

Na het laten indalen van de workshop en het vinden van een vorm voor het verslag is bedacht dat de derde sessie over het medialandschap niet de titel DOCK borrel krijgt maar de titel DOCK DEBAT.

Een publiek debat over stellingen die het resultaat zijn van de workshop van 16 februari.

Dit debat leidt – als het goed is – tot vervolgacties van de lokale media onderling.

Denk aan een publiek debat à la Lager Huis waarvoor naast publiek ook een aantal lokale mediamensen wordt uitgenodigd en waaraan ook Bibliotheek, TIEN plus en gemeente als initiators van de trilogie actief meedoen.

 Graag tot ziens op 16 maart in De Blauwe Kamer, Groenmarkt 153, 3311BD Dordrecht

 Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Gratis toegang!

          

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.