Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

1,7 miljoen Europese subsidie voor werkgelegenheidsprojecten in de Drechtsteden

Negen organisaties in de Drechtsteden krijgen Europese subsidie voor hun projecten om jeugdwerkloosheid te bestrijden en kwetsbare mensen aan werk te helpen. Mede dankzij deze ESF-subsidie worden de komende twee jaar ruim 2000 kandidaten in de Drechtsteden met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt in verschillende trajecten begeleid.
Er is in totaal € 1,7 miljoen subsidie voor de projecten beschikbaar.

Op woensdag 8 maart hebben portefeuillehouder arbeidsmarktbeleid Peter Heijkoop en vertegenwoordigers van de negen organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat om de Dienst Gezondheid & Jeugd, Wijkleerbedrijf Helpende Handen, Da Vinci College, Stichting TriviumLindenhof, Vrienden van De Hoop, Stichting Werkshop, Stichting Leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt, Specialisten in Passend Onderwijs en Gemeente Alblasserdam met diverse leerwerkbedrijven.

Peter Heijkoop: “Het arbeidsmarktbeleid in de Drechtsteden is erop gericht om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen zodat ze zelfstandig een bestaan op kunnen bouwen. Door de inzet van de ESF-subsidie kunnen onze partners ruim 2000 mensen begeleiden naar werk of opleiding. Hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de versterking van de regionale arbeidsmarkt.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.