Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

200 buren van Kunstmin te gast tijdens geslaagd eerste wijkontbijt

Zaterdag 1 juli hebben tweehonderd bewoners uit de wijk Noordflank ontbeten op het toneel van de Grote Zaal tijdens het wijkontbijt.

Kunstmin organiseerde dit voor de eerste keer. De buren uit de directe omgeving van Kunstmin, van diverse culturen en van alle leeftijden (de jongste van 6 jaar en de oudste bezoeker was 84 jaar) namen plaats aan lange, gedekte ontbijttafels op het podium van de Grote Zaal. De zaal vormde het decor. Centraal stond het elkaar ontmoeten tijdens een gezamenlijk ontbijt. Bewoners vertelden hun levensverhaal, droegen gedichten voor, vertoonden filmportretten en maakten muziek. Theatermaker Marjolijn Meijers presenteerde dit feestelijke wijkontbijt.

Schouwburg Kunstmin ontwikkelt programma’s met de stad, voor en door de stad.  Om nog meer verbinding te krijgen met de buurten rondom de schouwburg, organiseerde Kunstmin dit Wijkontbijt met Wijkverhalen met en voor de bewoners uit de wijk Noordflank.

Het zeer geslaagde wijkontbijt werd in de afgelopen maanden intensief voorbereid. Via actieve bewonersgroepen en opbouwwerkers uit de wijk kwam Kunstmin persoonlijk in contact met buurtbewoners. Samen met actieve bewoners kwam het programma tot stand.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.