Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

2018 START BIJ TOBE, KIJK, LUISTER EN DOE MEE!

2018 start bij ToBe met een volle agenda in januari! Wil je in het nieuwe jaar ‘iets’ doen op het gebied van Muziek, Theater, Dans of Kunst & Design, maar weet je nog niet precies wat? Kom dan in januari kennismaken. Er zijn concerten, exposities, optredens, presentaties, breakbattles en twee open dagen op woensdag 24 en zaterdag 27 januari. Alle activiteiten vinden plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148 Dordrecht.

Concert voor Ukkepuk

Op zondag 14 januari is er een meedoeconcert speciaal voor de allerkleinsten (0-5 jaar). Oudere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom. Het concert begint om 10.30 uur en kaartjes kosten €6,00. Kinderen tot en met 7 jaar zijn gratis (wel kaartje kopen).

Nieuwjaarsconcert Drechtsteden Jeugdorkest (DJO)

Het DJO geeft op zaterdag 20 januari het traditionele nieuwjaarsconcert. De jonge ToBe-talenten spelen muziek in de sfeer van Wenen. Op het programma staan: Johann Strauss mèt ballet, Walsen van Glinka en Sibelius maar ook Saint Saëns. Als support act treden de jongere leden van het

Drechtsteden Jeugd Ensemble

(DJE) samen met balletleerlingen van ToBe op. Het concert begint om 20.15 uur en een kaartje kost €4,00.

Maak kennis met de toekomstige Dordtse pophelden tijdens Popschool Live!

Op dinsdag 22 en woensdag 23 januari treden 18 bands van de ToBe Popschool op in de Talent Stage van de Popcentrale. Het jongste poptalent uit Dordrecht en de regio laat zien en horen wat ze in hun mars hebben. Benieuwd wat de Popschool is? Kom gezellig langs: de docenten van de Popschool staan je graag te woord. De avonden beginnen om 18.30 uur en de entree is gratis.

Open Dagen

Op woensdag 24 en zaterdag 27 januari zijn er proef- en instuiflessen, concerten en presentaties bij ToBe. Tijdens deze dagen ben je van harte welkom om te komen kijken, luisteren of aan een les mee te doen. Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen. Start het nieuwe jaar bij ToBe!

Start nieuwe korte cursussen en instromen jaarcursussen

In de week van maandag 5 – zaterdag 10 februari starten er 96 nieuwe korte cursussen Muziek, Kunst & Design en Theater in het Energiehuis. Een korte cursus is een cursus van 10 en/of 15 lesweken. Bij de jaarcursussen is het mogelijk om in te stromen als er nog plek is. Een gratis proefles volgen is ook mogelijk. Ga voor meer informatie naar tobe.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.