Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

24 maart 2016 Resultaten proef groene verlichting Weizigtpark

 

Ruim 90 mensen hebben de enquête over de proef met de groene verlichting in het Weizigtpark ingevuld. Een ding is duidelijk, het heeft letterlijk en figuurlijk het park in het licht gezet. Het leidde tot interessante discussies in het park en in de rest van de wijk.

 

De meerderheid is positief over de groene verlichting. Deze scoort over het algemeen beter dan de witte verlichting. Een ruime meerderheid vindt deze verlichting prettiger dan witte verlichting. Opvallend is echter dat wat betreft gevoel van veiligheid meer dan de helft van de deelnemers aangeeft geen verschil te ervaren of soms zelfs minder tevreden te zijn over het groene licht. De meeste deelnemers hebben vooral de behoefte aan meer verlichting in het park.

 

We hebben dan ook besloten de groene verlichting te verwijderen na de donkere dagen (april) en er geen vervolg aan te geven. Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren in het park, ook op het gebied van veiligheid (en de beleving hiervan), maar groene verlichting is niet de oplossing hiervoor. Waar mogelijk worden adviezen van bewoners al opgepakt. Andere tips worden  meegenomen worden in de lange termijn visie voor de toekomst van het stationsgebied.

 

Voor meer informatie, zie Resultaten groenlicht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.