Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ontwikkelingen Spuiboulevard

Ontwikkelingen Spuiboulevard De gemeente Dordrecht maakte samen met enkele bedrijven visie over de ontwikkeling van de Spuiboulevard. Streven is lege kantoorpanden tegen te gaan.

Het deel van de Spuiboulevard dicht bij de Johan de Wittstraat is het meest geschikt voor kantoren. Het deel bij Sluisweg, Achterhakkers kan uitstekend dienen om te wonen. Om dat mogelijk te maken, stelt het college van burgemeester en wethouders voor om het voormalig Belastingkantoor en het naastgelegen voormalig bankgebouw van de Rabobank te kopen. Daar is dan ruimte voor kantoren voor de huisvesting van de gemeente. Het terrein van het huidige Stadskantoor kan dan later worden aangeboden voor woningbouw.

Die aankoop past helemaal in de Ontwikkelvisie Spuiboulevard (link naar informatie gemeenteraad, zie de afbeelding onder) en omgeving, die de gemeente samen met het Rijksvastgoedbedrijf en de projectontwikkelaars Van Pelt, Dudok en Looye heeft gemaakt.

ris spuib

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.