Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunst op de koffie workshops en dementierondleidingen

Dit jaar staat in het teken van het verlagen van onze museumdrempel voor iedereen. In dat kader zijn we in november gestart met de maandelijkse Verwondering-rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. Daarnaast gaan we verder met de ouderenworkshops op locatie over Vincent van Gogh onder een nieuwe naam, namelijk Kunst op de koffie. En aan het eind van het jaar zal er in het Huis Van Gijn een speciale rondleiding komen voor blinden en slechtzienden in het kader van de modetentoonstelling Slow Fashion.

Kunst op de koffie

Bij Kunst op de koffie (voorheen Kunst maakt de Mens) komt het Dordrechts Museum naar uw locatie toe. Zoekt u een interessante en creatieve workshop voor ouderen, geef u dan nu op. Tijdens deze workshop over het leven en werk van Vincent van Gogh gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over deze wereldberoemde schilder en gaan ze natuurlijk ook zelf aan de slag. Onze museumdocent komt met een mobiel atelier naar uw locatie toe en zal onder het genot van een kopje koffie met de groep deelnemers aan de gang gaan.  U kunt kiezen uit twee thema’s: stilleven of landschappen en beide workshops kunnen we voor openbare locaties in de Drechtsteden gratis aanbieden. Misschien zijn we al een keer bij u geweest met de workshop over stillevens, we komen graag nog een keer langs met onze workshop over landschappen. Kijk voor meer informatie op https://www.dordrechtsmuseum.nl/kunstopdekoffie/.

Sinds november jl. zijn we gestart met maandelijkse rondleidingen voor mensen met dementie en het loopt erg goed. Bijna maandelijks zitten de Verwondering-rondleidingen vol en ontvangen we positieve reacties van de deelnemers. Wilt u met een groep de rondleiding op een ander moment volgen, neem dan contact op, want dat is mogelijk. Kijk voor meer informatie op https://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/verwondering/.

Rondleiding in Huis Van Gijn voor blinden en slechtzienden

Begin december opent op twee locaties de modetentoonstelling Slow Fashion. Naast het kijken naar historische kledingstukken willen we met deze tentoonstelling ook andere zintuigen aanspreken, zoals de tast. Deze tentoonstelling vormt dan ook de aanleiding om een speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden in het Huis Van Gijn te gaan ontwikkelen. Dit historische huis aan de Nieuwe Haven staat vol met interessante voorwerpen en vertelt verhalen die we op meerdere zintuiglijke manieren kunnen overbrengen en is daarom zeer geschikt voor deze doelgroep. Werkt u met deze doelgroep of bent u zelf ervaringsdeskundige en vindt u het leuk om mee te denken over deze rondleiding, dan nodig ik u uit contact op te nemen met mij via jem.verhoork@dordrecht.nl<mailto:jem.verhoork@dordrecht.nl>.

Wilt u aan een van bovenstaande programma’s meedoen of heeft u vragen, neemt u dan vooral contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Marianne Verhoork

Educatie & publiek

Museumstraat 32

3311 XP Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.