Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

NIVON-natuurvriendenhuis “de Kleine Rug”

Op zondag 19 mei 2019 vindt er in en om het NIVON-natuurvriendenhuis “de Kleine Rug” – ter gelegenheid van haar 50 jarig jubileum – een grootse Open Dag plaats van 10.30 – 16.00 uur.

NATUUR ZO DICHT BIJ DE STAD …

Deze Open Dag biedt de mogelijkheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met het huis, het (kampeer)terrein en de activiteiten van “de Kleine Rug”.

Het programma:

Gedurende de gehele dag zijn er activiteiten/presentaties en stands van/over:

  • organisaties (9) op gebied van duurzaamheid, natuur en milieu • NIVON-Natuurvrienden, -natuurvriendenhuizen en -kampeerterreinen, wandelen (Lange

Afstandwandelpaden) en NIVON-afdeling Drechtsteden • voor de kinderen o.a. vogelkastjes timmeren, broodjes bakken en kinderspelen • expositie over en presentatie van 50 jaar Kleine Rug • rondleiding (11.00, 12.30 en 14.00 uur) met een natuurgids over het terrein • tussen 12.00 en 14.00 uur optredens van het Polderwielkoor

Koffie, thee en limonade (kinderen) zijn gratis. Soep, broodjes, ijs, sap, frisdrank, pils en wijn zijn tegen natuurvriendelijke prijzen verkrijgbaar.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.