Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Merwe’s Oratorium Vereniging viert dit jaar haar 100-jarig jubileum met een speciaal voor het koor gemaakte compositie: De Sura Cantate. Heel bijzonder is dat het amateurkoor hiervoor een subsidie heeft gekregen van het landelijke Fonds Podiumkunsten, dat in opdracht van het Rijk de subsidies verdeelt op het gebied van podiumkunsten. Dit fonds verleent over het algemeen subsidies aan professionele organisaties.

In de aanloop naar het jubileum in 2020 vatte het koor het plan op om speciaal voor het jubileum een compositie te laten maken. Aangezien in 2020 ook Dordrecht een feestje viert, 800 jaar Stad, lag het voor de hand hiervoor een Dordts historisch verhaal te kiezen. Dit werd het verhaal van Sint Sura; de vrouw over wie het verhaal gaat dat zij aan de wieg stond van de bouw van de Grote Kerk in Dordrecht. Over deze Dordtse legende heeft MOV door de landelijk bekende componist, Patrick van Deurzen, een compositie laten maken, de Sura Cantate, die uitgevoerd wordt op het jubileumconcert op vrijdag 13 maart a.s. in de Antoniuskerk in Dordrecht. Het ruim 70 leden tellende koor is druk met het instuderen van het modern klassieke werk, dat in het Nederlands gezongen wordt.

Rond het jubileumconcert van 13 maart heeft het koor, samen met partners in de stad, een groter project met verschillende activiteiten georganiseerd onder de noemer ‘Samen vieren met de Stad’:

Sura Kunstworkshops

Zo worden samen met ToBe Cultuurcentrum en R-Newt Sura Kunstworkshop gehouden, waarbij de deelnemers het verhaal van Sura verbeelden in een groot boograam dat bij de andere Sura activiteiten tentoongesteld wordt. Aan de eerste op 13 januari in het Energiehuis deden zo’n 20 kinderen tussen de 8 en de 14 jaar mee. Op 30 januari was het bij het Da Vinci in Krispijn met jonge statushouders. Op donderdag 6 februari van 16.00 tot 18.30 uur is de volgende bij de COKD, Mahonie 10 in Stadspolders. En er volgt er nog één in Krispijn, in de voorjaarsvakantie.

Sporen van Sura- Het begin van Dordrecht, wandeling en minisymposium

Op zaterdagmiddag 15 februari wordt vanaf 13.00 uur samen met de Vereniging Oud Dordrecht en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk  in de Trinitatiskapel ‘Sporen van Sura’ georganiseerd; een wandeling en mini-symposium over de figuur Sura en de sporen die nog over haar te vinden zijn in de stad Dordrecht. Zowel Piet Sleeking, wethouder van Cultuur als Patrick van Deurzen, de componist van de Sura cantate zullen aanwezig zijn en MOV zal al iets van de nieuwe compositie laten horen. Informatie en aanmelden https://www.oratoriumdordrecht.nl/agenda/

Jubileumconcert

Op vrijdag 13 maart om 20.00 uur is het grote jubileumconcert van MOV in de Antoniuskerk in Dordrecht, waarbij de Sura cantate haar wereldpremière beleeft. Het concert staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden met medewerking van het Ars Musica Orkest en sopraan Heleen Koele. Meer informatie en kaartverkoop op de website https://www.oratoriumdordrecht.nl/agenda/

Merwe’s Oratorium Vereniging is blij dat het voor dit project naast de subsidie van het FPK ook subsidie krijgt van de gemeente Dordrecht, 800 jaar stad, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het V

Bfonds en de Jurriaanse stichting.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.