Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e!

In een boom klimmen, een zandkasteel bouwen, door de modder rollen en een dier uit je hand laten eten. Heb jij het allemaal al eens gedaan? Groen doet goed Dordrecht lanceerde vandaag een Dordtse variant op de lijst met 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e. Met deze lijst wil Groen doet goed alle kinderen (en hun ouders) in Dordrecht laten zien dat lekker buitenspelen ontzettend leuk is en overal kan.

 Het idee van een ’50-dingen lijst’ is niet nieuw. De lijst is in 2012 ontwikkeld in Engeland door de National Trust omdat zij zich zorgen maakten over de Britse kinderen die steeds minder buitenspelen en al hun vrije tijd op een scherm kijken. Er zijn inmiddels ook allerlei Nederlandse versies van deze lijst uitgegeven. Groen doet goed Dordrecht vond het daarom hoog tijd voor een Dordtse variant. Deze Dordtse lijst bestaat uit 50 activiteiten die elk gekoppeld zijn aan een groene locatie in de stad en verzameld zijn op de website: www.springeensopgroen.nl. Bijzonder aan deze website is dat je precies kunt zien welke activiteiten je in jouw directe woonomgeving kan doen. Het smoesje ‘maar er is niets te doen buiten..’, kan dus mooi de prullenbak in!

Alle activiteiten zijn gemakkelijk te organiseren, gratis, kun je het hele jaar door doen en zijn uiteraard allemaal lekker buiten. Als je een activiteit gedaan hebt, kun je een leuke foto en een kort verslagje uploaden. Zo kun je online al je avonturen in het groen verzamelen.

Bucketlist afstrepen

Klas 6, 7 en 8 van de Don Boscoschool hadden woensdagochtend de primeur en mochten alvast wat activiteiten van hun ‘bucketlist’ strepen in het Spoorpark. Daar bouwden ze zandkastelen, ontdekten ze de wereld van water met een schepnetje, speelden ze verstoppertje en daagden ze elkaar uit voor een potje stoepranden. “Ik kom na schooltijd terug om alles nog een keer te doen!”, aldus een van de leerlingen.

Spring eens op groen!

Waar wacht je dus nog op? Ga gauw naar www.springeensopgroen en ontdek welke activiteiten er nog op jouw lijstje staan!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.