Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Pop-up wijkinfopunt Lijnbaangebied geopend

Maandag 30 mei openden wethouder Rinette Reynvaan en Wim van der Linden, directeur van Trivire een pop-up wijkinfopunt in de Lijnbaan; een initiatief van de gemeente, Belastingdienst, Dienst Gezondheid & Jeugd, MEE Drechtsteden, Openbaar Ministerie, Politie, Jongerenwerk R-Newt, Sociale Dienst Drechtsteden en Trivire. De komende maanden is een deel van deze partijen actief aanwezig in het wijkinfopunt met spreekuren en bijeenkomsten. Inwoners van het Lijnbaangebied kunnen er terecht met vragen, ideeën en meldingen.

opening pop-up 6

Wethouder Reynvaan (veiligheid): `Er is de afgelopen tijd al veel ingezet op bestrijding van overlast en criminaliteit. Hier blijven we mee doorgaan. Met de opening van het pop-up wijkinfopunt zijn we als gemeente en samenwerkingspartners zichtbaar in de wijk aanwezig. Samen met bewoners willen we werken aan een leefbaar en veilig Lijnbaangebied, waar inwoners actief meedoen.’

Zo zijn de buurtmoeders al heel actief. Zij organiseerden onlangs een buitenspeeldag en adopteerden samen met andere bewoners een stukje openbaar groen. De komende maanden worden nog meer activiteiten voor en door bewoners georganiseerd. Bewoners worden via posters in de buurt geïnformeerd over de activiteiten. Ook via dordrecht.nl/binnenstad onder het kopje Lijnbaangebied houden we bewoners op de hoogte over de programmering.

Bij wijze van opening kleurden de kinderen uit de buurt, de wethouder en directeur van Trivire, hun handen op een doek dat in het wijkinfopunt komt te hangen. Ook verfden de kinderen hun handen op de ramen bij het pop-up wijkinfopunt, dat voorlopig een half jaar te vinden is aan de Lange Wantijkade 55.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.