Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

70e KWF-collecteweek van start – 1 t/m 7 september 2019

Dordrecht, 21 augustus 2019 – De 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding start op zondag 1 september. In deze week gaan in heel nederland ruim 80.000 collectanten de straat op. In Dordrecht gaan zo’n 200 collectanten de straat op om zo veel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen. Ze doen dit om  te zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en de mensen die toch met de ziekte geconfronteerd worden een betere kwaliteit van leven krijgen.

KWF bestaat 70 jaar

Deze 70e collecteweek belooft erg bijzonder te worden. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van KWF en zal op zaterdag 31 augustus een speciale KWF-munt slaan ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. Deze gebeurtenis vormt tevens de aftrap van de collecte. Daarnaast staat NPO Radio 2 de hele collecteweek in het teken van de KWF-collecte.

Geef tijdens de collecteweek

De Dordtse collectanten komen in de week van 1 t/m 7 september bij u aan de deur. Ook kunt u ze tegenkomen in winkelcentra of op de zaterdagmarkt op het Statenplein. Onze collectanten kunnen zich altijd legitimeren en zijn te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab. Bij alle collectanten kunt u dit jaar ook doneren met uw mobiele telefoon via iDEAL QR, zodat u ons ook zonder kleingeld in huis kunt steunen. Dit is ook veilig, eenmalig en anoniem. Collectant Harry vertelt: Ik collecteer omdat ik mijn dochter ben verloren aan deze ziekte en ik het niemand gun om mee te moeten maken een (klein-)kind te verliezen.

Heeft u onze collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren:

 

Vrijwilligers nodig

Er zijn al veel mooie mensen als vrijwilliger aan het collecteren voor KWF Dordrecht. We kunnen echter altijd nog meer mensen gebruiken die ons helpen. Het kost u maar één keer per jaar een paar uur. Wilt u ons helpen? Stuur ons dan een mail via helpen@kwfdordrecht.nl.

 

Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:

  • 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 65% nu
  • KWF financiert ongeveer 30% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.