Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

75 jaar vrijheid en de Boekenweek

In 2020 herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog. We vieren 75 jaar vrijheid. Vrijheid waar hard voor is gevochten en die we moeten koesteren. Dit geldt niet alleen voor het vrije leven, maar ook voor het vrije woord. Het thema van de 85e Boekenweek sluit hier perfect op aan. De week van 7 t/m 15 maart staat in het teken van Rebellen en dwarsdenkers. In maart en april staan er allemaal interessante en leuke activiteiten op de agenda rondom dit thema en 75 jaar vrijheid.

 

Activiteiten in Dordrecht
Op zondag 8 maart is Lévi Weemoedt te gast in het Dordrechts Museum. Deze dwarsdenker bij uitstek draagt voor uit eigen werk en wordt vooraf aan de tand gevoeld door Casper Markesteijn van DordtLiterair. De Dordtse stadskunstenaar Erik Sep houdt een scherp betoog over rebellen en dwarsdenkers in de beeldende kunst.
Op maandag 9 maart bezoekt auteur Mano Bouzamour Bibliotheek Stadspolders. De auteur van De Belofte van Pisa en Besteller Boy vertelt over zijn werk, waarom hij auteur werd en het opgroeien in Nederland als Marokkaanse jongere. Een bijzonder inkijkje in zijn leven.
De volgende dag geeft literatuurkenner Kees Voorbij een bijzondere lezing. Over Rebellen en dwarsdenkers. Over auteurs die de vrijheid namen om tegen de stroom in te gaan, zoals W.F. Hermans, Annie M.G. Schmidt en Joris Luyendijk. Op dinsdag 10 maart in Bibliotheek Stadspolders. Kun je dan niet? Kees geeft dezelfde lezing nog eens op vrijdag 13 maart in Bibliotheek Crabbehof.
Op vrijdag 24 april is er een Koffie met… special met Just Stam. Just vertelt over het fascinerende leven van zijn opa, verzetsstrijder Willem den Boer. Just is in de geschiedenis van zijn grootvader gedoken en schreef er het boek Ook voor jouw kinderen over.

Vrijheidscolleges
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in de aanloop naar 5 mei. In het jubileumjaar 2020 staan er uiteraard een aantal speciale Vrijheidscolleges op het programma. Verschillende sprekers delen hun visie op 75 jaar vrijheid. In het werkgebied van de Bibliotheek AanZet vertellen auteur Natascha van Weezel, advocate Liesbeth Zegveld, presentatrice Dieuwertje Blok en acteur Bilal Wahib hun verhaal.

 

Natascha is op woensdag 8 april in Het Kruispunt in Barendrecht, Liesbeth is dan in Bibliotheek Papendrecht, Dieuwertje is op donderdag 16 april in Ridderkerk en Bilal is op maandag 20 april in Dordrecht.

 

Kijk voor meer informatie over bovenstaande activiteiten, aanmelden en de volledige agenda op debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

 

Tot ziens in de bibliotheek!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.