Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanbieders sociale zorg krijgen financiële zekerheid tijdens coronacrisis

Sommige organisaties kunnen vanwege de coronacrisis niet meer al hun gecontracteerde zorg leveren. De Sociale Dienst Drechtsteden blijft hun echter betalen alsof zij die zorg nog wél leveren. Dit recente besluit geldt tot 1 juni, een looptijd die kan veranderen op basis van nieuwe RIVM-informatie.

Alle zorgorganisaties zijn eind vorige week over de coulanceregeling geïnformeerd. Via deze regeling behouden zij hun financiering en kunnen zij zich maximaal blijven inzetten voor de kwetsbare inwoners van de Drechtsteden.

Waardering voor aanbieders
‘Zorgaanbieders blijven zich ondanks de moeilijke omstandigheden maximaal inzetten voor inwoners’, zegt wethouder Pieter Paans uit Papendrecht namens de Drechtsteden. ‘Wij waarderen dat erg. We weten dat veel aanbieders door de pandemie hogere en vaak buitencontractuele kosten hebben. En dat ze tegelijkertijd vaak minder gecontracteerde zorg kunnen leveren en declareren. Dit alles mag niet leiden tot een tekort aan goede professionals. We moeten de menskracht en kwaliteit behouden die nodig zijn.’

Verlenging van de regeling
De coulanceregeling is in lijn met de oproep van de Rijksoverheid, afgestemd met de VNG, om aanbieders van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning financiële zekerheid en ruimte te bieden. De Rijksoverheid en de Drechtsteden blijven met elkaar in gesprek om op tijd te bepalen in hoeverre verlenging van de regeling nodig is.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.