Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Holster, al bijna 100 jaar een begrip

Wie kantoorbenodigdheden zoekt en in de Grote Spuistraat bij Holster binnenstapt, zal niet snel met lege handen naar buiten komen. De kantoorvakhandel herbergt een grote variatie aan artikelen. Van prachtige vulpennen tot kantoormeubilair en printers, en van schoolagenda tot kartonnen ‘vakantieplanner’ voor aan de muur. En in deze tijd loop je bij de ingang al snel tegen de uitstalling met schoolagenda’s en dergelijke aan.

We worden bijzonder vriendelijk ontvangen door Ahmed Guç, die ons een korte rondleiding door de winkel geeft. In de unieke ‘penshop’ blinken de vitrines en waan je je in een juwelierszaak. Pennen van bekende merken als Parker, Sheaffer, Pelikan en Waterman zijn er in allerlei uitvoeringen uitgestald. In een aparte vitrine vind je pennen van het merk ‘Mont Blanc’. Daar betaal je al gauw € 250 voor, maar er is er ook één met echte diamanten die € 250.000 kost. De vraag naar pennen is ondanks de digitalisering niet teruggelopen, wat ons wel verrast. Wel worden er minder agenda’s verkocht dan vroeger.

Ron Holster 

Als we later met Ron Holster praten, horen we dat hij al de derde generatie Holster in deze zaak is. Zijn opa begon in 1923 in Zwijndrecht een drukkerij, die al snel ook een papierhandel werd. Later kwa
men er allerlei kantoorartikelen bij. En men verhuisde de zaak naar Dordrecht. Omstreeks 1992 werd de drukkerij afgesplitst van de kantoorvakhandel. Ron was toen net enkele jaren als boekhouder bij zijn vader in het bedrijf gekomen. Intussen leidt Ron het bedrijf, en zijn ook zijn zoon en dochter er werkzaam.

Holster Kantoortotaal is sinds enige tijd aangesloten bij Quantore. Begin dit jaar leidde dit tot een restyling van de uitstraling, die vooral de gevel ten goede is gekomen. Maar belangrijker is dat bij Quantore ongeveer 40 bedrijven uit het hele land zijn aangesloten. Dit biedt kansen voor gezamenlijke acties en het vergroten van de landelijke bekendheid. De verkoop aan consumenten levert ongeveer 30% van de omzet. De business-to-business is met 70% dus van veel grotere omvang. Het merendeel hiervan gaat uiteraard via de webshop.

Over 7 jaar bestaat het familiebedrijf 100 jaar. Maar Ron is daar nog niet mee bezig. De dagelijkse gang van zaken vraagt voorlopig genoeg aandacht.

Paul Letschert (foto’s) en Cor de Jong.

IMG_3384IMG_3422

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.