Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aandacht voor Keizerin Maria, Maria van Brabant

BIJZONDERE AANDACHT VOOR ‘OER-DOCHTER VAN DORDRECHT’ MARIA VAN BRABANT (KEIZERIN DORDRECHT) TIJDENS 800 JAAR STAD

Er is in het kader van 800 Jaar Stad bijzondere aandacht voor Keizerin Maria, Maria van Brabant (ook wel Maria van Leuven). De ‘Oer-Dochter van Dordrecht’.

Het Platform Vrouwen Kunnen Alles coordineert Het Project Dochters van Dordrecht en heeft subsidie toegekend gekregen voor het ‘Festival Dochters van Dordrecht’ op zondag 8 maart 2020 en voor de Film ‘Van Oer-Dochter naar Dochters van Nu’, waarvan de premiere is op het Festival ‘Dochters van Dordrecht’.

Onze Oer-Dochter van Dordrecht is Maria van Brabant/Leuven / Keizerin Maria. In de film (in samenwerking met RTV Dordrecht) en op het Festival is er extra aandacht voor Maria van Leuven, echtgenote van Graaf Willem I en over de relatie met de Stadsrechten.

 

https://dochtersvandordrecht.nl/?page_id=355

 

Op het Festival is er verder de boekpresentatie ‘Dochters van Dordrecht’ van schrijfster Saskia Lensink. Haar eerste boek wordt overhandigd aan burgemeester Wouter Kolff.

Er is de start van de tentoonstelling ‘Dochters van Dordrecht en Vrouwen van Nu’ en de kennismaking met alle Dochters van Nu, inclusief de presentatie van het kunstwerk van een kunstenares (georganiseerd in samenwerking met Dordrechts Museum).

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.