Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aandacht!

Al ruim 25 jaar bieden de medewerkers van het Diakonaal Aandachtscentrum een luisterend oor voor de bezoekers. Voorheen gevestigd aan het Steegoversloot en tegenwoordig aan de Singel. De achtergrond van de bezoekers is heel divers. Maar allemaal komen ze langs voor aandacht. Er heerst een gemoedelijke sfeer in het centrum. Bezoekers praten met elkaar of met een van de drie vrijwilligers die aanwezig zijn. Vrijwilliger Anneke vertelt dat het centrum, dat gesteund wordt door giften van de Dordtse kerkgemeenschappen, elke middag geopend is en op zaterdag ook ‘s ochtends. Naast het geven van aandacht zorgen de vrijwilligers voor een kopje koffie of thee voor de bezoekers. Tweemaal per week wordt er brood uitgedeeld.

Vrijwilligers

De stichting is afhankelijk van giften van derden en uiteraard van de betrokken vrijwilligers. Ank Romijn, vertegenwoordiger van de medewerkers in het bestuur, legt het belang van de vrijwilligers uit. “Zonder de vrijwilligers kan het aandachtscentrum niet bestaan.” Ank zet zich al 17 jaar in voor de stichting, maar merkt dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te werven. “Mensen werken langer door en zijn dus steeds ouder als ze vrijwilligerswerk gaan doen.” En dat terwijl het werk heel leuk is, volgens Lenie die al 20 jaar vrijwilliger is. “De collega’s zijn leuk en de verhalen van de bezoekers zijn vaak heel bijzonder.”

Om het goede werk van de stichting voort te zetten, is extra steun hard nodig. Wilt u een bijdrage leveren als vrijwilliger of financiële steun bieden, kijk dan op de website voor de mogelijkheden: www.aandachtscentrumdordrecht.nl

IMG_2027

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.