Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanmelding kandidaten Vrijwilligersprijs 2019 geopend

Welke vrijwilligersorganisatie verdient dit jaar de Dordtse Vrijwilligersprijs? Organisaties, verenigingen en instellingen in de gemeente Dordrecht kunnen hiervoor een kandidaat voordragen. De Vrijwilligersprijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of groep die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vrijwilligerswerk.

De gemeente Dordrecht en INZET078! (de opvolger van het Vrijwilligershuis) willen met de vrijwilligersprijs de vrijwilligers in Dordrecht belonen voor hun inzet en bijdrage aan de Dordtse samenleving. Ook dit jaar zijn er drie prijzen te winnen: een hoofdprijs van 2000 euro, voor de tweede plaats een bedrag van 1000 euro en voor de derde plaats een bedrag van 500 euro.

Aanmelden
Kandidaten voor de Vrijwilligersprijs kunnen tot 15 november 2019 aangemeld worden via www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs. De aan te melden vrijwilligersorganisaties moeten officieel binnen de gemeente Dordrecht actief zijn. Bovendien is de prijs bedoeld voor een organisatie, instelling of groep; dus niet voor een persoon. Daarnaast is het belangrijk dat het vrijwilligerswerk inspirerend is. Bij het kiezen van de winnaars wordt met name gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk en op de zorg die de organisatie of instelling besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilligers.

Uitreiking Vrijwilligersprijs 
Op zaterdag 7 december 2019 reikt wethouder Peter Heijkoop de Vrijwilligersprijs 2019 uit. Direct na de uitreiking van de Vrijwilligersprijs is er voor alle Dordtse vrijwilligers gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.