Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aftrap culturele seizoen in het Energiehuis Grand Café Khotinsky weer open!

Aftrap culturele seizoen in het Energiehuis

Concerten, voorstellingen, dansen, toneel spelen, muziek maken, cursussen volgen, eten en drinken; het kan allemaal weer in het Energiehuis vanaf vrijdag 4 september. Poppodium Bibelot, Kunstmin, To Be cultuurcentrum en Popcentrale slaagden erin een mooi programma neer te zetten waarbij uiteraard de 1.5 meter maatregel wordt gehanteerd.

De afgelopen tijd waren de instellingen op verschillende manieren actief, online en op locatie maar nu het culturele seizoen weer opstart, zetten de partners van het Energiehuis weer volledig in op een programma in het prachtige, industriële pand aan de Noordendijk. Met Khotinsky als unieke plek voor een koffie, lunch, een hapje eten of als plek om te borrelen, is het Energiehuis weer de levendige plek waar altijd iets te doen is.

Niet alleen het Energiehuis staat te popelen om het publiek weer over de vloer te hebben, ook bezoekers, theater- en muziekliefhebbers en cursisten hebben er weer zin in. Zo was de open dag van To Be cultuurcentrum op zondag 6 september in no time uitverkocht. Ook Bibelot presenteert een divers 1,5 meter programma in het Energiehuis. Op vrijdag 4 september geeft de band Kiss The Frog als eerste een eerbetoon aan Rotterdamse legende The Frog. Op zaterdag 5 september biedt het Energieplein plaats aan rolschaatsers tijdens de Silent Rollerskate Disco. Daarna staan concerten van onder andere Frank Boeijen, Candy Dulfer, Jennie Lena, Golden Caves, The Doors In Concert en Leif De Leeuw Band op het programma. Ook in de Popcentrale zijn bandjes alweer volop aan de slag in de oefenruimtes.

Kunstmin start eveneens vrijdag 4 september met de eerste voorstellingen van het theaterseizoen. Van de 70 voorstellingen die dit najaar op het programma staan, zijn er zo’n 20 voorstellingen te zien in Machine 3 van het Energiehuis. Zo staat op zaterdag 12 september de succesvolle rock-‘n-roll tributeband The Wieners in het Energiehuis met een prachtig eerbetoon aan The Everly Brothers. Achtereenvolgens maken onder meer LAKSHMI, de Amsterdam Klezmer Band, Stefano Keizers, Dolf Jansen en Camerata RCO er hun opwachting.

Kijk voor het volledige programma van de partners van het Energiehuis op: www.bibelot.net; www.kunstmin.nl; www.popcentrale.nl; www.tobe.nl; www.khotinsky.com;

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.