Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ALLE ZOMERACTIVITEITEN IN DORDRECHT OP ÉÉN WEBSITE

BUURTWERK DORDRECHT, INZET078! EN ANDERE ORGANISATIES BLIJVEN PRESENT DEZE ZOMER

Alle wijkactiviteiten die deze zomer in Dordrecht plaatsvinden zijn vanaf vandaag, woensdag 22 juli, gebundeld op de website www.centrumdordrecht.nl/zomerindewijk.

Omdat veel Dordtenaren in deze vakantieperiode thuisblijven is er een vol activiteitenprogramma gemaakt voor jong en oud. Op de website is in één handig overzicht te zien welke activiteiten Buurtwerk Dordrecht en andere organisaties, zoals DordtSport, in juli en augustus hebben georganiseerd. Van eenzaamheidscursussen tot voetbaltoernooien en van koffie-uurtjes tot salsalessen.

Door corona ziet de vakantieperiode er voor veel inwoners van Dordrecht anders uit dan normaal. Vakanties worden in eigen land doorgebracht of mensen kiezen ervoor om thuis te blijven. Dat vergt soms wat aanpassingen: van de bewoners zelf, maar ook van buurtwerkers, sociaal werkers en andere mensen die in wijken en buurten actief zijn. Om er ook in deze periode voor alle inwoners te zijn, hebben Buurtwerk Dordrecht en andere organisaties een zomerprogramma bedacht waarmee ze naar de thuisblijvers toe gaan, hen ontspanning bieden en met elkaar in contact brengen. Daarnaast kunnen inwoners een beroep doen op de reguliere dienstverlening van Buurtwerk Dordrecht, zoals de spreekuren van de sociaal makelaars, want ook de wijkaccommodaties zijn de hele zomer open, weliswaar in beperkte mate.

Peter Snoeren, Manager Buurtwerk Dordrecht en INZET078!: ‘Coronamaatregelen doen een groot beroep op de mensen. Verveling en eenzaamheid liggen op de loer, problemen dreigen soms te escaleren of zijn een tijdje weggestopt en mensen hebben behoefte aan ontspanning of een luisterend oor.
Gelukkig hebben we veel van onze dienstverlening na de versoepelende maatregelen kunnen oppakken, maar om de mensen iets extra’s te bieden hebben we een gevarieerd aanbod voor onze bewoners gemaakt. Andere organisaties hebben dat ook gedaan en we zijn blij dat we al die activiteiten nu op één centrale plaats aan de mensen kunnen laten zien. Ik hoop van harte dat ze veel gebruik zullen maken van het aanbod.’

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.