Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Arriva plaatst nieuwe check in- check out palen


Ruim 500 validators worden in een half jaar vervangen

 

Vanaf begin december start Arriva met een grote actie om de huidige check in- check out palen (validators) op de stations, waar Arriva haar treindiensten biedt, te vervangen. Deze vernieuwing zal voor de reiziger niet alleen duidelijk worden in het rankere uiterlijk van de palen maar vooral merkbaar zijn in het gebruik. De nieuwe palen die gedurende de komende maanden vervangen worden zijn sneller en geven een luidere geluidtoon bij het in- en uitchecken. Daarnaast zijn de nieuwe palen geschikt om op termijn ook andere dragers dan OV-chipkaarten te ‘lezen’, zoals een bankpas.

 

De vervanging van de palen start in december 2017. Gedurende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. De vervanging van de palen levert voor de reizigers nauwelijks overlast op omdat er altijd gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheck mogelijkheid. Mogelijk dat het alternatief tijdelijk wel op een andere plaats op het station/perron te vinden zal zijn.

 

Waar?
De eerste palen worden vervangen in de regio Overijssel. Het gaat daarbij om de stations van de Vechtdallijnen (Blauwnet). Ook vervangen we in december de palen op Dordrecht CS. Later in de planning (januari) volgen de palen op de stations in Limburg waar Arriva rijdt, dan op de stations op de Noordelijke Lijnen (maart/april) en daarna op de stations in de regio Gelderland (april/mei).

 

Toekomstproof:  mooier, sneller, luider

De nieuwe palen zijn duidelijk herkenbaar als Arriva-palen door de naamsticker maar ook doordat de kleur van de regionale treinen op de palen te zien is. De nieuwe palen zijn bovendien ranker van vorm dan de huidige modellen en ze verwerken een in- en uitcheck sneller dan nu het geval is. Ze zijn allemaal uitgerust met een braillesticker zodat de slechtziende reiziger zich goed kan oriënteren. En bovendien geven ze een luider geluid bij een in- en uitcheck. De palen zijn geschikt om op termijn ook bankpassen, Duitse en Belgische OV-chipkaarten en barcode tickets te lezen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.