Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bachfestival opent met vrij toegankelijk concert

De vierde editie van het tweejaarlijkse Bachfestival Dordrecht zou vrijdag 16 september om 20.30 uur worden geopend met een ‘grachtenconcert’ in de Wolwevershaven. Die uitvoering van ‘Die Tiefsee’, de wereldpremière van een door de jonge Nederlands-Iraanse componist Reza Namavar geschreven compositie, is vanwege de ongunstige weersverwachting naar concertzaal ‘Machine 3’ in het Energiehuis verplaatst. De toegang blijft gratis.

Deze festivaleditie schakelt van traditie en herkenning naar vernieuwing en verrassing, met steeds de rijke muziek van Johann Sebastian Bach als uitgangspunt. Oude en hedendaagse muziek staan naast elkaar. Naast het klassieke Bachrepertoire door onder andere The Amsterdam Baroque Orchestra met topvioliste Liza Ferschtman, Sette Voci, Harmonie Universelle en het Tulipa Consort met Johannette Zomer, gaan er drie nieuwe composities in première van Reza Namavar, David Dramm en Peter-Jan Wagemans. Verder maken gerenommeerde musici en ensembles als Lunatree, Bart Schneemann, Lucia Swarts, BRISK, de continuo-sectie van de Nederlandse Bachvereniging en Ivo Janssen een mooie verbinding van nieuwe naar oude muziek. Het thema Waterwerken klinkt in vrijwel alle programma’s door. Water is zeer kenmerkend voor de regio en door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor componisten geweest. Op het programma staan verder tot en met 24 september onder meer communityconcerten bij verzorgingstehuizen en concerten voor (basis)scholen, een muzikale wandelroute in de binnenstad van Dordrecht, de Kinderbachdag en de literaire vaarroute.

Meer informatie over het programma vind je op de website van het festival www.bachfestivaldordrecht.nl

bachfestival-no1

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.