Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Barista’s van het maatschappelijke diensttijd-project Next Up zetten koffie voor zorgpersoneel

In oktober gingen de Dordtse jongeren Willem, Maartje, Alexander en Dewi aan de slag met hun maatschappelijke diensttijd. Dit deden ze bij het baristaproject van de Dordtse Stadsbranderij. Barista’s van de Stadsbranderij brachten de jongeren de fijne kneepjes van het koffievak bij. Nu is het tijd voor de jongeren om met hun opgedane skills iets terug te doen en iets te betekenen voor een ander: precies waar de maatschappelijke diensttijd om draait!

Verse koffie voor zorgpersoneel en bewoners
Als volleerde barista’s gaan de Next Up-jongeren drie dagen langs drie verschillende locaties van zorginstelling PZC om het zorgpersoneel en de bewoners te verwennen met een versgezet, gratis kopje koffie. Dit doen ze met de mobiele koffiebar van de Stadsbranderij on Tour. De jongeren trekken langs de locaties op woensdag 3 februari, donderdag 11 februari en donderdag 18 februari.

Over Next Up & maatschappelijke diensttijd (MDT)
MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Tijdens MDT leren jongeren veel over zichzelf en over wat ze leuk vinden en kunnen. Ze krijgen een begeleider en volgen trainingen. In Dordrecht is Jongerenwerk R-Newt verantwoordelijk voor de MDT, onder de naam Next Up. Kijk op nextup.nl voor meer informatie. Jongeren kunnen zich hier ook aanmelden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.