Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Basisschoolleerlingen lopen voor schoon water in ontwikkelingslanden

Woensdag 22 maart wandelen bijna 120 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht 6 kilometer met 6 liter water op hun rug om geld in te zamelen voor schoon drinkwater en goed sanitair in Afrika: Wandelen voor Water. 

De kinderen starten bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en lopen door de binnenstad van Dordrecht. Het geld dat zij ophalen met deze prestatie gaat naar schoon drinkwaterprojecten van Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania. Vooraf krijgen de kinderen een gastles van Simavi om meer te leren over de wereldwijde waterprobleem en de betekenis hiervan voor leeftijdsgenootjes in Afrika.

Gebrek aan schoon drinkwater Voor kinderen in ontwikkelingslanden betekent waterschaarste vaak dat ze uren moeten lopen om een paar liter – vaak nog vervuild – drinkwater te halen. Iedere dag weer. Hierdoor kunnen ze ook nog eens minder vaak naar school en missen ze lessen. Zonder goede toiletten en schoon water verspreiden ziektes, zoals diarree, zich snel.  Om schoon drinkwater ook voor deze kinderen toegankelijk te maken, halen de Nederlandse kinderen geld op met de sponsorloop “Wandelen voor Water.”

Scholen uit de regio

De 3 deelnemende scholen zijn de scholen Mühring en De Fontein uit Dordrecht en de Toermalijn uit Zwijndrecht. Wethouder Rik van der Linden geeft om 9 uur het startsein bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit doet hij samen met wethouder Floor van de Velde uit Hendrik-Ido-Ambacht, Heemraad Leo van Gelder van Waterschap Hollandse Delta, Heemraad Gerard Nieuwenhuis van Waterschap Rivierenland en Rob Kreutz van Waterbedrijf Evides.

Organisatie

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief dat georganiseerd wordt door Aqua for All dat verhoogt de Dordtse opbrengst met 80%. Simavi verzorgt elk jaar rondom Wereld Waterdag, 22 maart, een groot aantal sponsorlopen, zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.  Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Simavi, Waterschap Rivierenland, Hollandse Delta en Waterbedrijf Evides.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.