Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bekijk ’t maar met de Cultuur Vakantie Pas! Gratis activiteiten in de zomervakantie

Tussen 6 en 12 jaar oud en niks te doen deze zomer? Echt wel!  Kom met je (groot)ouders naar het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland of Huis Van Gijn. Doe mee met een toffe activiteit en verzamel bij ieder museum een stempel. Is je kaart vol, dan krijg je het boek Bekijk ’t maar! helemaal voor nop! En begeleiders mogen voor de halve prijs mee.

Deze Cultuur Vakantie Pas is gratis en vanaf 1 juli af te halen bij de deelnemende locaties. Tot en met 1 september zijn kinderen welkom om allerlei leuke activiteiten te doen. Laat je handen wapperen samen met Juffrouw Fijn van Draat, de huishoudster van Simon van Gijn tijdens een ouderwetse buitenspeelmiddag. Het Onderwijsmuseum levert hiervoor het 19de-eeuwse speelgoed. Ontdek de kunstenaar in jou tijdens een tekenmiddag in de tuin van het Dordrechts Museum. En in Het Hof van Nederland ben je een levende pion en is het museum je speelbord!

Alle activiteiten zijn gratis (excl. begeleiders). Zij krijgen 50% korting op de reguliere entreeprijs. De korting geldt voor maximaal 2 begeleiders. Meld je met je pas bij de balie en je krijgt de benodigde spullen mee. Na afloop ontvang je een stempel op je pas. Bij drie stempels krijg je het boek Bekijk ’t maar! cadeau. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en tijden op

www.dordrechtsmuseum.nl www.huisvangijn.nl www.hethofvannederland.nl

 

CultuurVakantiePas_160623 (002)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.