Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beleef een avond met voetballegende Willem van Hanegem

Interviewer Eddy van der Ley neemt het publiek en Van Hanegem mee op een avontuurlijke reis langs de hoogte- en dieptepunten van ‘de Kromme’s’ carrière. Na afloop is er een Meet & Greet! Kortom: het is dé kans om Willem van Hanegem een keer te ontmoeten.

Tijdens de voorstelling zie je beelden van het WK 1974 in West-Duitsland en de successen met Feyenoord vergezeld van het commentaar van Willem. Ook laat Van Hanegem zijn licht schijnen op het voetbal van vandaag, want hij is nog steeds actief als voetbalanalist.

Kaarten: www.kunstmin.nl / vanaf € 21,00.

Carrière van Hangem

Willem van Hanegem (20 februari 1944 in Breskens) verloor bij een bombardement op Breskens zijn vader, broertje en zusje. Hij brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De meeste voetbalkenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij drie keer landskampioen en won hij, naast de UEFA Cup, als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. De middenvelder speelde 52 keer voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van het WK van 1974 in West-Duitsland. Later werd hij trainer van onder meer Feyenoord (kampioenschap in 1993), AZ en assistent-bondscoach van Oranje. Zijn laatste functie was die van hoofdtrainer bij FC Utrecht, daar stopte hij in 2008.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.