Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Benefiet-avond in The Movies

Dinsdagavond 24 oktober nodigen wij je uit voor een benefiet-avond in The Movies, Dordrecht. Tijdens deze avond kun je de documentaire ‘When Paul came over the sea’ (2017) zien. De film heeft het afgelopen jaar internationaal veel prijzen gewonnen. Met jouw komst draag je bij aan schoon drinkwater voor 4000 mensen in de Kameroense stad Bamenda. Na afloop geeft filmmaker Jakob Preuss een toelichting en kun je hem vragen stellen. Ben jij er deze avond ook bij?

When Paul came over the sea

Filmmaker Jakob volgt de Kameroense vluchteling Paul op zijn riskante tocht naar en door Europa. Terwijl hij verschillende politieke en geestelijke grenzen passeert, raakt de reis hen beiden diep. Een volkomen authentieke, onbevooroordeelde en onvoorspelbare avonturenfilm over ongewone verhoudingen in een gespannen politieke context. Lees ook de uitgebreide samenvatting<http://www.pauloverthesea.com/?page_id=87> of bekijk de trailer<https://www.youtube.com/watch?v=4gSXP6xwHF4>.

Publieksprijs IFFR

‘When Paul came over the sea’ draaide dit jaar op het Internationaal Film Festival in Rotterdam en won de 3e plaats in de competitie voor de publieksprijs. Daarnaast ontving de documentaire verschillende internationale onderscheidingen, o.a. in Shanghai, Bergamo en Berlijn.

Steun het drinkwaterproject in Bamenda

Tijdens deze avond staan we ook even stil bij het tekort aan schoon drinkwater in Bamenda. In 3 wijken van deze Kameroense stad drinken momenteel 4.000 mensen elke dag noodgedwongen vervuild water. De inwoners zijn voor drinkwater afhankelijk van een vervuild riviertje. Hiervoor moeten vrouwen en kinderen kilometers lopen. Uitgebreide informatie over het drinkwater-project<http://www.dordrecht-bamenda.nl/projecten/mankon2-ntankah/> lees je op onze website.

Kaartverkoop

Een kaartje kost 12,50 euro. Deze koopt u via The Movies<https://www.themoviesdordrecht.nl/>. De kaartopbrengst gaat naar het drinkwaterproject in de Kameroense stad Bamenda.

Tijd en adres

De film duurt 97 minuten. Aansluitend is een Q&A met de filmmaker Jakob Preuss.

Inloop 19.15 uur. Aanvang film 19.30 uur.

Locatie: The Movies, Nieuwstraat 60, 3311 XR Dordrecht.

Tel. 078-7200777, www.themoviesdordrecht.nl<https://mail.meeplus.nl/owa/tienplus@meedrechtsteden.nl/UrlBlockedError.aspx>

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.