Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bengalen bezoeken Dordrecht

Bengalen op Pelserbrug

Tien jonge professionals uit Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, en tien master studenten van verschillende Nederlandse universiteiten zijn deze week op bezoek in Dordrecht. Ze buigen zich over de vraag hoe gemeenten en waterschappen het begrip ‘veerkracht’ van een stad – bijvoorbeeld na een overstroming – kunnen laten ‘landen’ in de realiteit. Er wordt veel onderzoek gedaan, maar hoe kan dat toepasbaar worden gemaakt? En is de in Nederland ontwikkelde kennis overal toepasbaar?

Nederland en Bangladesh hebben een aantal overeenkomsten. Ze behoren tot de dichtstbevolkte landen ter wereld. Beide landen zijn laaggelegen aan de monding van grote rivieren (delta’s). Hierdoor krijgen ze te maken met veel (risico op) overstromingen. De Bengalen en Nederlandse studenten die nu op bezoek zijn in Dordrecht zijn hier in het kader van een uitwisselingsproject van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lees het hele artikel op http://onswaterindordrecht.nl/bengalen-bezoeken-dordrecht/

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.