Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis taxatiemiddag in het Onderwijsmuseum

Om de vier maanden organiseert het Onderwijsmuseum een taxatiemiddag. De vorige middag was in september 2016. U kunt terecht voor vragen over de herkomst (en taxatie) van uw onderwijsmateriaal. Op woensdag 11  januari tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom!

‘Tussen Aap en Jetses’

Onder de titel ‘Tussen Aap en Jetses’ staat Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum, u graag te woord. U kunt tussen 14.00 en 16.00 uur bij hem terecht met vragen over herkomst en gebruik van onderwijsmateriaal zoals boeken, schoolplaten, demonstatiemodellen etc.

Unieke objecten

Over de jaren zijn voor het onderwijs veel bijzondere voorwerpen gemaakt. Bijzonder vanwege hun schoonheid of omdat ze uniek zijn, zoals een oorspronkelijke illustratie voor een schoolplaat. Misschien beschikt u over zo’n uniek object. In dat geval is het interessant om te weten dat Tijs van Ruiten de materialen ook kan taxeren.

Taxatiemiddag ‘Tussen Aap en Jetses’

Wanneer: Woensdag 11 januari 2017
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Waar: Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Kosten: Gratis toegankelijk. Deze activiteit staat los van een museumbezoek.

onderwijsmuseum-logo

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.