Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beter een goede buur….

Tips vanuit Buurtbemiddeling

De vakantie is afgelopen. Het was een mooie zomer. Maar juist in deze zomermaanden hebben de vrijwilligers van Buurtbemiddeling (onderdeel van MEE Plus) het druk. De ramen staan open, mensen zijn veel buiten. Kleine irritaties als geluidsoverlast, rommel of stank kunnen uitmonden in ruzies of conflicten. De bemiddelaars brengen de buren weer in contact met elkaar. 

Buurtbemiddeling helpt om het leefklimaat en de veiligheid van een buurt of straat te verbeteren. Nog mooier is het natuurlijk als bemiddeling tussen boze buren helemaal niet nodig is. Coördinator Nilüfer Cankaya heeft eenvoudige maar effectieve tips. ‘Groet je buren, maak af en toe een praatje. Als je een feestje geeft, laat het van tevoren weten.’ Als mensen toch ondersteuning of advies van buurtbemiddeling nodig hebben, kunnen ze bellen naar 078 750 89 69.

Ook bemiddelaar worden?

De bemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers, actief in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht. Het is een ervaren en enthousiast team. Versterking van dit team is van harte welkom. Ben je geduldig, onpartijdig, sociaal en kun je goed luisteren? Voordat je aan de slag gaat, krijg je eerst een professionele training conflictbemiddeling. Alle bemiddelaars worden begeleid en ondersteund vanuit MEE Plus. Meer informatie of aanmelden? Stuur een mailtje naar buurtbemiddeling@meeplus.nl.

tipsvooreengoedcontact_

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.