Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energiehuis opent seizoen 2016/2017 met STROOM FEST

Vrijdag 23 & zaterdag 24 september vindt veelzijdig festival plaats in Energiehuis

Schouwburg Kunstmin, Bibelot en ToBe cultuurcentrum hebben de handen ineen geslagen om het nieuwe seizoen en Beeldenstroom Woordenstorm met een knaller te beginnen. Het resultaat van deze samenwerking tussen deze partijen is een veelzijdig festival dat op vrijdag 23 en zaterdag 24 september volledig plaatsvindt in het Energiehuis, Dordrecht.

Veelzijdige programmering

De programmering bevat zeer uiteenlopende acts waarbij het publiek kennis kan maken met de veelzijdigheid van het Energiehuis. Naast muziek en toneel is er ruimte voor beeldende kunst en film en veel interactiviteit. Workshops en masterclasses vormen ook een groot onderdeel in de programmering.

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

Rico & Sticks zijn nagenoeg de oprichters van de Nederlandse hiphopcultuur. In de jaren ‘90 vormden zij met Delic de rapformatie Opgezwolle – na 15 jaar nog steeds razend populair. Vandaag behoren zij samen met goede vriend en rapper Typhoon tot de beste van Nederland.

Pop-up classics concert met Residentie Orkest

Het Residentie Orkest duikt kris kras op in Machine 3 en neemt je mee op een verrassend pop-up concertreis door de muziekgeschiedenis. Pop-up kan dus letterlijk genomen worden, er is geen scheiding tussen podium en publiek. Ineens duikt ergens in de zaal muziek op.

 Verder ook met: HAEVN, Iguana Death Cult vs. The Black Cult, Pierrot Lunaire 2.0, Club Gewalt, Eternal Me, Loop en Sound.

My Baby
Deze populaire band reist deze zomer door heel Europa langs festivals. Hun diverse mix van blues, country, funk en indie heeft het tot twee maal toe een nominatie voor de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards in de categorie Beste Live Act bezorgd.

Online dating show: Love Me Tinder

Love Me Tinder is een interactieve Live documentaire over online dating en intimiteit. Wat is gevaarlijker: een online relatie of elkaar in het echt ontmoeten? De grenzen van privacy worden verkend en de online nepwerkelijkheid wordt onder de loep genomen.

 Losse tickets via www.energiehuis.nl

Residentie Orkest
Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

Haevn

My Baby
Pierrot Lunaire 2.0

Iquana Death Cult vs The Black Cult
Love Me Tinder
Club Gewalt
Eternal Me

Ticketverkoop via www.energiehuis.nl

Weekend ticket

Dagticket vrijdag

Dagticket zaterdag

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf maandag 18 juli 14.00u.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.